Meest voorkomende nadeel bij een woninginbraak… de fiets ook In PZ ZENNEVALLEI

C21

Meest voorkomende nadeel bij een woninginbraak… de fiets ook In PZ ZENNEVALLEI

Gemarkeerde_fiets_
 

Gisteren diende de lokale politie zich te begeven naar een appartementsgebouw voor een inbraak. De elektrische fiets bleek gestolen uit de gemeenschappelijk garage. Een trend die – samen met diefstal van werkmateriaal - al een tijdje is ingezet en die alleen maar toeneemt. Zo kent het gros van de diefstallen in gebouwen dit nadeel. 

De meest logische reden is dat in huizen nog maar weinig van waarde te stelen valt. Smartphones, laptops en dergelijke zijn vaak ook dusdanig beveiligd, dat de mogelijkheden en gebruik naderhand beperkt zijn. Tweede reden is ook dat fietsen steeds stijgen in waarde. De fietsenhandel is booming business en dat weten dieven ook. Komt daar bovenop dat fietsen en werkmateriaal dikwijls in bijgebouwen van de woning opgeslagen zijn. Deze zijn in het merendeel gemakkelijker bereikbaar en het risico op fysiek contact met de bewoner is kleiner.

Goede redenen voor een inbreker om zich daar op te focussen. 

Voor de maand april werden reeds negen diefstallen van fietsen op die manier aangegeven. Opletten dus voor niet-slotvaste garages, tuinhuisjes of gemakkelijk toegankelijke gemeenschappelijke ruimten.

Iets verdachts gezien? Bel 101.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 apr 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief