Vijf voertuigen getakeld bij PZ Zennevallei

C21

Vijf voertuigen getakeld bij PZ Zennevallei

Alcoholctl__1_
 

Afgelopen weekend hadden verschillende controles plaats op alcohol en andere inbreuken in het verkeer. 

Een eerste en tweede controle hadden plaats in de avond van vrijdag 14 mei in Beersel en Halle. 68 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholtest. Vier personen bliezen hierbij positief en twee bestuurders kregen het signaal Alarm te lezen op het resultaat. Eén bestuurder testte ook positief op cocaïne. De rijbewijzen werden ingetrokken. Daarnaast werd er ook gekeken naar het dragen van de gordel en de aanwezigheid van de nodige boorddocumenten. Twee boetes werden uitgeschreven naar aanleiding van het niet dragen van de veiligheidsgordel. Eén keuring bleek vervallen en één bestuurder reed zonder rijbewijs.

De volgende dag werden opnieuw controleposten opgesteld in Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Hierbij werden net geen 100 bestuurders aan de kant gezet. Twee voertuigen werden getakeld wegens niet verzekering. Vijf andere bestuurders bleken niet in regel te zijn met het rijbewijs. Drie bekeuringen werden opgesteld wegens het niet dragen van de gordel. Verder blies nog één persoon positief op alcohol en drie testten positief op drugs (cannabis). Eén persoon weigerde een ademtest af te leggen. Hij werd uiteindelijk van zijn vrijheid beroofd na het verstoren van de openbare orde en omwille van openbaar dronkenschap.     

Balans

Ondanks de aanhoudende coronamaatregelen en het beperkt sociaal en cultureel leven, werden toch heel wat inbreuken vastgesteld. In totaal werden dus 164 bestuurders onderworpen aan een controle waarbij zeven bestuurders “Positief” bliezen, drie bestuurders “Alarm” en vijf bestuurders bleken onder invloed van verdovende en/of stimulerende middelen. Zes rijbewijzen werden ingetrokken voor de duur van 15 dagen en vijf voertuigen werden getakeld als beveiligingsmaatregel of wegens niet verzekering. Twee personen brachten een nachtje door in de cel.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mei 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief