Zennevallei start met vaccinatie brede bevolking

C21

Zennevallei start met vaccinatie brede bevolking

Schermafbeelding_2021-05-26_om_10
 

Donderdagavond werden de laatste risicopatiënten en zwangere vrouwen uit Halle, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw uitgenodigd voor hun eerste prik tegen het coronavirus. Dit betekent dat het vaccinatiecentrum De Bres start met uitnodigen van de brede bevolking

In het vaccinatiecentrum De Bres werden er sinds de start al zo’n 27.000 vaccinaties geplaatst. Na de zorgmedewerkers en de 65-plussers kregen nu ook alle inwoners met onderliggende gezondheidsproblemen en zwangere vrouwen een uitnodiging. Dat betekent dat vaccinatiecentrum De Bres kan starten met de inenting van de brede bevolking. 

 

Heel wat inwoners kregen intussen al een uitnodiging. Momenteel worden alle inwoners uit Halle, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw uitgenodigd, die geboren zijn in het jaar 1962. Zij zullen begin juni al gevaccineerd kunnen worden. 

 

’t Gaat goed vooruit!

 

Deze week was het alle hens aan dek in het vaccinatiecentrum. Er werden namelijk 4.503 inwoners gevaccineerd. 536 van hen kwamen trouwens langs voor een tweede vaccinatie. En de volgende weken wordt het er niet rustiger op. Volgende week worden er 3.285 inwoners gevaccineerd, de week van 31 mei 4.634 inwoners. 

 

500 thuisvaccinaties

Wie echt niet in het vaccinatiecentrum geraakt, wordt thuis gevaccineerd. Ofwel neemt de huisarts deze taak voor zijn rekening. Maar ook het vaccinatiecentrum beschikt over mobiele teams voor thuisvaccinaties. 

 

In Halle, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw werden intussen al zo’n 450 thuisvaccinaties uitgevoerd. De komende week staan nog 50 mensen op de planning. Sinds de beschikbaarheid van het vaccin van Johnson & Johnson wordt hier de voorkeur aan gegeven voor thuisvaccinatie. Dit omdat bij het vaccin van Johnson & Johnson één dosis volstaat. 

 

Jij bent toch ook een deel van de oplossing?

De Eerstelijnszone hoopt dat ook de brede bevolking zich massaal zal laten vaccineren. Willen we binnenkort opnieuw knuffelen, zorgeloos werken of feesten? Dan is het van belang dat iedereen zich laat inenten tegen het coronavirus. Als 70 à 80% van de mensen zich laat inenten, kan het virus zich minder vlot verspreiden en verliest het zijn kracht. Dus iedereen die zich laat inenten, is een deel van de oplossing. En dat waarderen we enorm!

 

Info: Vaccinatiecentrum De Bres | vaccinatie@halle.be | T 0800 900 58

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mei 2021
Marc Sluys
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief