Verdachte ingerekend In SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Verdachte ingerekend In SINT-PIETERS-LEEUW

Politie_zone
 

Naast de permanente interventieploegen, zet de zone Zennevallei ook coronaploegen en scorpio-ploegen in. De coronaploegen zijn voornamelijk belast met de opvolging van de coronamaatregelen en preventieve controles en patrouilles. De scorpio-ploegen worden ingezet in kader van verschillende vormen van criminaliteit en overlast. Op basis van verkregen informatie (statistieken, oproepen en meldingen omtrent overlast, gezochte personen, al dan niet nieuwe fenomenen, …) worden deze ploegen het terrein op gestuurd. 

Zo voerde de scorpio-ploeg op 22 mei jongstleden een controle uit van een voertuig in de Postweg in Vlezenbeek. De bestuurder poogde nog te voet de vlucht te nemen en gooide tijdens zijn vlucht verschillende voorwerpen weg. Na ongeveer een kilometer kon de verdachte te voet ingerekend worden. Tijdens de fouille van de persoon trof de ploeg een geldsom aan van 515 euro. Dankzij de inzet van de drugshond van de naburige zone PZ Zuid, werden in het struikgewas langs de weg, waar de verdachte voorwerpen had weggegooid, 37 bolletjes verpakkingen met cocaïne teruggevonden. Het ging in totaal om 25,9 gram.

De verdachte, afkomstig uit Sint-Gillis, werd voorgeleid voor de Franstalige Onderzoeksrechter. Het verder onderzoek is alsnog lopende.   
*Scorpio staat voor Strijden tegen Criminaliteit en Overlast door de Reageren, Patrouilleren, Informatie in te winnen en te Ondersteunen. Het betreft een onderdeel van de dienst Recherche dat mee instaat voor pro-actief en informatiegestuurd werk. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jun 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief