Verkeersactie tijdens stortbui in PZ ZENNEVALLEI

C21

Verkeersactie tijdens stortbui in PZ ZENNEVALLEI

Verkeerscontrole_tijdens_stortbui
 

Zelfs een wolkbreuk houdt de Inspecteurs van de politiezone Zennevallei niet tegen om alcoholcontroles te organiseren. Zo stelde de dienst Verkeer afgelopen weekend meerdere controleposten op. 

Verkeersactie in Halle vrijdagavond tijdens een stortvloed

Tijdens het volledige weekend werden in totaal 251 bestuurders gecontroleerd. Zes bestuurders bleken onder invloed van alcohol, zes onder invloed van drugs. Zeven rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken en vier voertuigen werden getakeld.

Alles begon op vrijdag tussen 17.30 en 19 uur in Halle. Daar werden ter hoogte van de Welkomstlaan 62 bestuurders gecontroleerd, waarbij één bestuurder onder invloed van alcohol bleek (1,20mg/AOL oftewel 2,76 promille) en één onder invloed van Cannabis. Beiden zagen hun rijbewijs ingetrokken voor 15 dagen.

De dienst Verkeer leverde vervolgens bijstand aan de interventieploegen wegens de wateroverlast en de vele nodige tussenkomsten. Naderhand werd opnieuw een controledispositief opgesteld in Sint-Pieters-Leeuw, ter hoogte van de Bergensesteenweg tussen 23 en 00.30 uur. Hier werden nog eens 52 bestuurders gecontroleerd, waarbij ééntje onder invloed van alcohol (0.41mg/AOL) en opnieuw ééntje onder invloed van drugs bleek te zijn. Tijdens de tweede controle werd er eveneens een voertuig getakeld wegens niet verzekering.

Op zaterdag werd er gecontroleerd in de vroege avond in Ruisbroek. Hier werden 75 bestuurders onderworpen aan een ademtest en vier aan een speekseltest (drugs). Eén bestuurder was onder invloed van alcohol en drie onder invloed van drugs. Twee van hen zagen hun voertuig getakeld voor 15 dagen. Eén onder hen vond het namelijk nodig om, niettegenstaande de mededeling niet meer te rijden, toch zijn voertuig te gebruiken. De andere bestuurder was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Naast de twee geïmmobiliseerde voertuigen werd er nog eentje getakeld wegens niet verzekering. 

Ten slotte verplaatsen de agenten zich in de avond naar Alsemberg naar de Brusselsesteenweg alwaar 62 bestuurders werden gecontroleerd. Ook hier bleken drie bestuurders onder invloed van alcohol (1 Alarmfase en 2 Positief), reed er één bestuurder zonder geldig rijbewijs, voldeed één bestuurder niet aan de voorwaarden van het voorlopige rijbewijs en testte één bestuurder positief op het gebruik van Cannabis. Allen werden veilig uit het verkeer gehaald. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief