Inbeslagname lachgas in SINT-PIETERS-LEEUW

C21

Inbeslagname lachgas in SINT-PIETERS-LEEUW

20210719_ibn_lachgas_1
foto's PZ Zennevallei
 
2021-07-15_ibn_lachgas
 

Op 25 juni 2021 gingen de inspectiediensten over tot controle van verschillende handelszaken op het grondgebied van de politiezone Zennevallei. De RVA-, RSZ-inspectie, de FOD Financiën en Economie, Toezicht Sociale Wetten alsook het FAVV en volksgezondheid namen deel aan deze inspectiedag. Ook de lokale politie Zennevallei ontbrak niet. 

In totaal werden 18 kleine en middelgrote bedrijven onderworpen aan een controle. Slechts 1 handelszaak bleek volledig in orde te zijn. Eén zaak in Sint-Pieters-Leeuw sprong wel heel opvallend in het oog. Daar werden meer dan 500 flessen lachgas in de opslagplaats ontdekt. Al snel was duidelijk dat deze niet verhandeld werden in kader van de handel in bakkerij-aangelegenheden en toebehoren. Het ging in totaal om 368 volle flessen en 160 lege flessen. Ook dozen met ballonnen werden aangetroffen, wat ook sterk doet vermoeden dat de flessen eerder kaderen in de private sfeer. De zaak wordt nu verder onderzocht door de lokale recherche en het FAVV.  

Lachgas

Lachgas is een kleur- en geurloos gas dat de laatste jaren meer en meer opduikt in het uitgangsmilieu omwille van de bijwerkingen, namelijk een zo goed als onmiddellijke euforische roes. Normaliter wordt deze in de medische sector gebruikt, maar ook jongeren ontdekten dit gas. Sinds 5 maart 2021 is de verkoop van lachgaspatronen aan minderjarigen tevens verboden.

De gemeente- en stadsbesturen van onze zone legden lachgas al eerder aan banden via het systeem van GAS-boetes, art. 3.2.1 §1. 

‘Het is verboden op openbare plaatsen, op voor het publiek toegankelijke plaatsen en op privaat domein, behoudens vergunning van de bevoegde overheid, over te gaan tot een activiteit die de openbare veiligheid of de veilige en vlotte doorgang in het gedrang kan brengen, zoals punt 13: Schadelijke middelen zoals lachgas verhandelen of bezitten indien de handel of het bezit gericht is op het oneigenlijk gebruik van het middel met als doel het bekomen van een roeseffect.’ 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jul 2021
PZ Zennevallei
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 06 mrt 2024
Marc Sluys | 06 mrt 2024

archief