2 verdachten van overvallen in LEEUW en DILBEEK opgepakt

C21

2 verdachten van overvallen in LEEUW en DILBEEK opgepakt

Img_5854
Com Monteyne, burgemeester Jan Desmeth en woordvoerder Jeroen Beke Smets. Foto Marc Sluys
 

 De voorbije twee weken werd de gemeente Sint-Pieters-Leeuw geteisterd door een reeks gewapende overvallen, waarvan één op drankenhandel Roby-Drinks en twee in het Belfius-filiaal in de Pastorijstraat. 

Gisteren werden in dit dossier twee mannen van 34 jaar oud aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze feiten. De beide mannen komen bovendien nog in aanmerking voor twee gelijkaardige gewapende overvallen gepleegd op grondgebied Dilbeek. De verdachten werden relatief snel opgespoord konden worden na grondig recherchewerk op basis van o.a. camerabeelden en getuigenverklaringen.

Op 15 augustus gebeurde er een gewapende overval in een Belfius-filiaal op de Itterbeeksebaan en afgelopen maandag, 23 augustus, gebeurde er één in het B-POST filiaal op de Ninoofsesteenweg. 

De handelswijze die de daders daarbij hanteerden, was dezelfde als degene die in Sint-Pieters-Leeuw werd gebruikt: onder dwang van een wapen werden de slachtoffers verplicht om geld af te halen en te overhandigen aan de verdachten.

  

De beide verdachten worden vandaag woensdag voorgeleid voor de onderzoeksrechter op verdenking van diefstal met geweld of bedreiging, gepleegd door 2 of meer personen en met wapenvertoon, alsook één poging daartoe. Het parket vraagt hun aanhouding.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 aug 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief