P+MD zak 100 L te verkrijgen bij INTRADURA

C21 Css

P+MD zak 100 L te verkrijgen bij INTRADURA

Blauwe_zak_
 

Het is inmiddels alweer een hele tijd geleden dat de PMD zak uitbreidde, waardoor veel meer plastiekafval in de zak mag worden gedeponeerd. De P+MD zak vult zich veel sneller dan voorheen. Intradura wil hier wat aan doen!

De ophaalfrequentie verhogen zonder deze van het restafval in dezelfde mate te verminderen, zou een veel hogere CO2-uitstoot tot gevolg hebben. Bovendien zou het ook een veel hogere kost betekenen, die uiteindelijk met belastinggeld wordt betaald. Omdat we de ophaalfrequentie van het restafval graag wekelijks houden (deze ruikt sneller muf dan de P+MD-zak) besliste Intradura om voortaan grotere P+MD zakken aan te bieden. Zakken van 100 L kunnen ervoor zorgen dat gezinnen – afhankelijk van de manier van werken - minder zakken moeten manipuleren en stockeren.

Sint-Pieters-Leeuw is bij de eerste regio in Vlaanderen waar de 100 L zakken worden aangeboden.
Een zak van 60 liter kost 0,15 euro. Deze van 100 liter kost 0,25 euro.

Brahim Harfaoui, schepen van Leefmilieu: “We willen de inwoners met deze nieuwe zakken niet op kosten jagen, ook de kleinere zakken blijven beschikbaar. Iedereen bewuster laten omgaan met afval en hen aanmoedigen om correct te blijven sorteren, blijft ons doel!”

Vanaf 1 januari 2022 kan je als inwoner de zakken verkrijgen in één van de verkooppunten.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2022

archief