De gevaren van de dode hoek werden in VLEZENBEEK getoond aan jong en oud

C21

De gevaren van de dode hoek werden in VLEZENBEEK getoond aan jong en oud

Img_6986
 
Img_6990
 
Img_6988
De rode vlek is de dode hoek van deze vrachtwagen.
 

Bij een ­dodehoekongeval denken we vaak aan vrachtwagens, maar ook auto’s hebben een dode hoek. En die maakt natuurlijk ook slachtoffers.

KWB brengt dit gevaar naar voor in de week van de mobiliteit. Op 16 september gingen de kinderen van de Ave-Maria basisschool naar het Gemeenteplein van Vlezenbeek om er meer te leren over de gevaren van de dode hoek. 

Op het Gemeenteplein zullen 4 voertuigen aanwezig zijn met hun bestuurder. Om goed te kunnen illustreren dat een dode hoek niet enkel geldt voor een vrachtwagen of een bus zullen dat voertuigen van verschillende types zijn. De bestuurders zullen met kennis van zaken de dode hoek van hun voertuig aanduiden en wijzen op de gevaren ervan.

In de namiddag, tussen 15.30 en 18 uur, kunnen ook de KWB leden en het ruime publiek de gevaren komen vaststellen en vragen stellen aan de instructeurs. 

Nadien kan iedereen nog wat napraten en genieten van een verfrissend drankje aan de KWB-stand. En om het plaatje compleet te maken met een mooie daad, kunnen de aanwezigen een plantje voor ‘Kom op tegen Kanker’ kopen aan de FERM-tafel.

Het gemeentebestuur is alvast dankbaar voor dit zinvolle en leerrijke evenement dat KWB op poten zet en verleent dan ook graag haar medewerking voor deze activiteit

André Van Lathem (voorzitter KWB):

Onze KWB Vlezenbeek is een boeiende gezinsvereniging, met een veelzijdigheid aan activiteiten zoals het dorpscafé iedere 3de zondag van de maand, uitstappen, wandelingen, en zo verder. Maar naast ontspanning hebben wij ook aandacht voor maatschappelijke zaken: onze energiefactuur, kinderen, werkomgeving, …..

Onder onze leden zijn ook vrachtwagenchauffeurs en chauffeurs van andere voertuigen die dikwijls vaststellen hoe vanuit een verdoken hoek, kinderen of fietsers tevoorschijn komen aan hun rijdend voertuig en versteld staan van bijna ongeluk of erger! Zo is bij ons het idee ontstaan om een steentje bij te kunnen dragen in de Week van de Mobiliteit. 

Met de steun van Ave-Maria basisschool, het gemeentebestuur, politie Zennevallei en enkele firma’s werd dit mogelijk gemaakt.

An Speeckaert (schepen van onderwijs):

Wij willen zoveel mogelijk inwoners motiveren om met de fiets of te voet naar school te komen en de gemeente engageert zich dan ook om meer in te zetten op verkeersveilige schoolomgevingen. In dat kader kunnen wij dit initiatief alleen maar toejuichen omdat kinderen op deze manier bewust worden gemaakt van de gevaren van de dode hoek in het verkeer.  

Olivier Huygens (schepen van mobiliteit en verkeer):  

We moedigen jongeren graag aan om zich zo veel mogelijk te voet of met de fiets te verplaatsen. Niettegenstaande hebben ze vaak onvoldoende ervaring om een gevaar in te schatten. Door educatie op school en thuis wordt hen geleerd hoe ze zich veilig moeten gedragen in het verkeer. Daarom kunnen we een initiatief als dit alleen maar aanmoedigen. We realiseren veilige schoolomgevingen maar niets gaat boven de praktische beleving met een echte vrachtwagen, waar jongeren zelf ervaren waar ze al dan niet zichtbaar zijn voor vrachtwagenbestuurders.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief