Weyts investeert in interactieve wandelapp voor Vlaamse Rand

C21

Weyts investeert in interactieve wandelapp voor Vlaamse Rand

Scherm__afbeelding_2023-04-24_om_16
 
Scherm__afbeelding_2023-04-24_om_16
Scherm__afbeelding_2023-04-24_om_16
Scherm__afbeelding_2023-04-24_om_16
 

Vlaams minister bevoegd voor de Vlaamse Rand Ben Weyts investeert in WandelAR, een wandelapplicatie ontwikkeld door Sportopia vzw. De applicatie loodst wandelaars doorheen het momenteel met hyacinten overgoten Hallerbos én helpt nieuwkomers Nederlands leren. Via augmented reality worden wandelaars meegenomen in het verhaal van het ‘Bloebelletjesbos’, een kinderverhaal van schrijfster Ruth Brillens en tekenaar Rik Dewulf. Door te werken met augmented reality wordt de wandelaar ook extra geïnformeerd over de plek waar men zich bevindt. “We willen het Vlaamse en groene karakter van onze Vlaamse Rand in de kijker zetten en sociale cohesie versterken”, zegt Weyts. “Daarnaast beogen we met ons Vlaams sportbeleid ook zoveel als mogelijk Vlamingen aan het sporten en bewegen te krijgen. Deze wandelapplicatie sluit aan bij al deze doelstellingen.
Naar aanleiding van het ontwaken van de paarse hyacinten in het Hallerbos, lanceert Sportopia vzw de nieuwe wandelapplicatie WandelAR. Vlaams minister Ben Weyts investeert iets meer dan €75.000 euro in de nieuwe wandelapp. WandelAR zet het groene karakter van de Vlaamse Rand in de kijker, helpt nieuwkomers bij het leren van de Nederlandse taal en stimuleert mensen om te sporten en te bewegen. De applicatie richt zich op gezinnen met kinderen. Door te werken met augmented reality, een technologische toepassing waarbij digitaal elementen worden toegevoegd aan een live beeld van de werkelijkheid, voegt Sportopia vzw een extra dimensie aan het wandelen toe. Wandelaars kunnen met deze objecten en personages interageren via een verscheidenheid aan spelletjes en uitdagingen.
Vanuit de gemeenten Halle en Dworp kunnen de eerste wandelingen op de wandelapplicatie nu aangevat worden. Beide wandelingen lopen doorheen het Hallerbos, waar momenteel ook de pracht van de paarse hyacinten te bewonderen valt. Via augmented reality vertelt de wandelapplicatie het verhaal van het ‘Bloebelletjesbos’, een kinderverhaal van schrijfster Ruth Brillens en tekenaar Rik Dewulf. In het Bloebelletjesbos leven het hele jaar door duizenden Bloebelletjes onder de grond. Eén keer per jaar, in de lente, komen ze naar boven voor een groot lentefeest waarbij elke Bloebel een boshyacint plant en het bos een echt magisch Bloebelletjesbos wordt. De nieuwe wandelapplicatie zal ook met het oog op de Gordel speciale wandelingen voorzien.
Vlaams minister Ben Weyts: “Het Hallerbos is een parel in onze Vlaamse Rand en spreekt tot de verbeelding, zeker wanneer de hyacinten in bloei staan”, zegt Vlaams minister Ben Weyts. “Door beweging en verbeelding met elkaar te verbinden, kan iedereen het Hallerbos op een nog andere manier beleven.”
Sportopia vzw: “Dankzij een intensieve samenwerking tussen de overheid, lokale creatievelingen en de technologische skills van ons team komen we met een applicatie die de wandelaar van het Hallerbos laat kennismaken met nieuwste technologische ontwikkelingen op augmented reality -vlak.”  
Voor de ontwikkeling van de applicatie en voor de wandelingen werkt Sportopia vzw samen met de gemeenten Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw, met vzw de Rand en met Agentschap Natuur en Bos. De investering in Sportopia maakt deel uit van een breder beleid om initiatieven in de Vlaamse Rand te ondersteunen. Zo investeert Weyts deze maand meer dan €220.000 in vijf projecten die het Vlaamse karakter van en de sociale cohesie binnen de Vlaamse Rand versterken.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief