Atletiekclub OEH start crowdfunding om pisterenovatie rond te krijgen

C21

Atletiekclub OEH start crowdfunding om pisterenovatie rond te krijgen

Scherm__afbeelding_2024-02-04_om_16
 
KA Olympic Essenbeek Halle startte eind vorig jaar, met behulp van stad Halle, gemeente Beersel, provincie Vlaams Brabant en Sport Vlaanderen met de renovatie van zijn atletiekpiste gelegen in het Provinciedomein Huizingen. Na het gieten van de nieuwe betonlaag werden er echter verzakkingen vastgesteld waardoor de kosten enorm oplopen. De club wil deze zelf voor een deel meedragen, maar heeft hiervoor bijkomende middelen nodig.
 
"Het dossier sleept al even aan." zegt OEH-bestuurslid en initiatiefnemer Kevin Van Cutsem. "We zijn één van de grootste atletiekclubs in België en hebben verschillende Olympische atleten in de rangen. Het feit dat onze jeugd en atleten al maanden met hun coaches naar alternatieve locaties moet zoeken om hun trainingen af te werken, maakt dat het verre van ideale omstandigheden zijn om onze clubwerking op niveau te houden. We slagen er dankzij de inzet van onze trainers, leden en de betrokken ouders momenteel wel in om alles georganiseerd te krijgen. Maar deze situatie is gewoon onhoudbaar."
 
Atleet Tuur Bras, coach Febe Ameys en bestuursleden Hugo Swalus en Kevin Van Cutsem werkten een crowdfunding uit om €40.000 op te halen. Geld dat broodnodig is om de dure werkzaamheden aan de piste uitgevoerd te krijgen en ze eindelijk opgeleverd te krijgen zodat de club zijn normale activiteiten opnieuw kan hervatten. De piste heeft daarnaast een certificering nodig om er (inter)nationale wedstrijden op te kunnen organiseren. OEH organiseert namelijk jaarlijks een WACT Challenger Meeting, een wedstrijd van hoog internationaal niveau. 
Wie het project wil steunen kan terecht op: https://www.gofundme.com/f/atletiekclub-wil-opnieuw-een-piste
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief