Feiten uit SINT-PIETERS-LEEUW, PEPINGEN, GALMAARDEN, BRUSSEL en DILBEEK

C21

Feiten uit SINT-PIETERS-LEEUW, PEPINGEN, GALMAARDEN, BRUSSEL en DILBEEK

Editiepajot_politie_heel_goed

Burelen doorzocht
RUISBROEK - Er werd tijdens de nacht ingebroken in een bedrijf langsheen de Spoorwegstraat in Ruisbroek. Diverse lokalen en burelen werden doorzocht. Uit een geldkoffer in een bureel werd geld ontvreemd, alsmede 2 pakken vuilniszakken.

Omheiningsdraad gestolen 
PEPINGEN - Diefstal van omheiningsdraad aan een weide te Pepingen in de Mortagnestraat. Eigenaar bemerkte gisterenvoormiddag dat de ursusdraad van de omheining van zijn weide aan de straatkant verdwenen is over een lengte van 78 meter. Van de dader is er geen spoor.

Bouwmateriaal gestolen 
GALMAARDEN - Tijdens de voorbije nacht werd er bouwmateriaal gestolen op een werf in Galmaarden in de Ballingsstraat. De bouwfirma bemerkt deze morgen dat een betonmolen, slijpschijf, aluminiumprofielen en verlengkabels verdwenen zijn. Het buurtonderzoek van de politie is gaande.

Bij verstek veroordeelde drugstrafikant opgepakt in Nederland 
BRUSSEL - Het Fugitive Active Search Team (FAST) van de Federale gerechtelijke Politie heeft een internationale drugstrafikant geklist in Nederland. R.H. is in België al tweemaal veroordeeld. Hij is opgesloten in de gevangenis van Gent, kort voor de verjaring van zijn eerste veroordeling tot 10 jaar celstraf.
R.H. heeft jarenlang een sleutelrol gespeeld in de handel van cocaïne vanuit Colombia en xtc vanuit de Verenigde Staten.
Cocaïnesmokkel
R.H., een man van 49 jaar die zowel de Nederlandse als Dominicaanse nationaliteit heeft, was in 1997 een belangrijke smokkelaar van cocaïne die uit Colombia kwam. Zo was hij bijvoorbeeld betrokken bij een drugstransport van 500 gram cocaïne verborgen in 35 cd’s dat op de luchthaven van Frankfurt in beslag werd genomen. Hij leverde aan zijn kompanen ook twee maal per maand tussen 200 en 250 gram cocaïne.
Op 16 maart 1999 heeft de correctionele rechtbank van Brussel hem bij verstek tot 10 jaar
gevangenisstraf veroordeeld.
Zoeken naar koeriers
R.H. kon uit de handen van het gerecht blijven en zette zijn criminele activiteiten voort. Hij profileerde zich als een van de kopstukken van een bende die in 2001 en 2002 via Zaventem xtc-transporten naar de Verenigde Staten organiseerde. Hij zocht koeriers die aanzienlijke hoeveelheden pillen in de dubbele bodem van hun bagage wilden vervoeren.
R.H. is voor deze feiten op 6 juni 2003 bij verstek veroordeeld tot 5 jaar cel door de correctionele rechtbank van Gent.
De speurders van het FAST zijn R.H. in Nederland op het spoor gekomen. Op vrijdag 13 maart is hij door de politie van Amsterdam opgepakt. De voortvluchtige is aan België uitgeleverd en op vrijdag 15 mei 2009 in de gevangenis van Gent opgesloten. Dat is kort voor de verjaring van zijn veroordeling tot 10 jaar door de correctionele rechtbank van Brussel.

FAST arresteert voortvluchtige die meer dan 2,5 miljoen $ zou afgeperst hebben 
BRUSSEL – Het Fugitive Active Search Team (FAST) van de Federale gerechtelijke politie heeft op donderdag 14 mei 2009 de door Moldavië internationaal geseinde V.F. gearresteerd. Hij wordt ervan verdacht lid te zijn van een bende die in Moldavië en Oekraïne verschillende huurmoorden, gijzelingen en afpersingen gepleegd heeft. Hij riskeert 25 jaar gevangenisstraf in Moldavië.
De 42-jarige V.F. heeft zowel de Roemeense als Moldavische nationaliteit. Hij wordt ervan verdacht lid te zijn van een criminele organisatie die tussen 1999 en 2007 verschillende huurmoorden pleegde in Oekraïne en Moldavië. Samen met andere bendeleden ontvoerde en gijzelde hij enkele Oekraïnse onderdanen.
De slachtoffers werden ook afgeperst. Zo maakten ze één van hun slachtoffers een bedrag van maar liefst 1,5 miljoen Amerikaanse dollar afhandig, een ander slachtoffer werd afgeperst voor 1 miljoen dollar.
Het FAST kwam V.F. op het spoor in Jette. Hij woonde er samen met zijn vrouw in een rijwoning en probeerde zelfs een eigen zaak op te starten.
Samen met de lokale politie van Jette kon het FAST V.F. op donderdag 14 mei 2009 arresteren. Hij verklaarde dat hij na zijn vlucht uit Moldavië eerst een tijdje verbleef in Roemenië, alvorens naar België te vluchten.
V.F., die tot maximum 25 jaar gevangenisstraf kan veroordeeld worden in Moldavië, werd opgesloten in de gevangenis van Vorst en wacht nu op zijn uitlevering naar Moldavië.

Opendeurdag politiezone Dilbeek
DILBEEK - Op zaterdag 30 mei 2009 zet de politiezone Dilbeek haar deuren open voor het grote publiek!
Van 10u tot 18u kan je een kijkje komen nemen achter de schermen van het operationeel en het administratief centrum in de Stationsstraat 283 en 292 in Dilbeek (omgeving station Dilbeek).
Wat heeft deze dag jou te bieden?
Een voorstelling van de politiezone en haar medewerkers (ken jij je wijkinspecteur?); een onvergetelijk ritje in een crash-simulator; demonstraties met een politiehond (om 11u, 13u, 15u en 17u); demonstraties van interventietechnieken (om 12u, 14u en 16u); het laten nemen van je vingerafdrukken en het laten maken van een politiefoto; afleggen van een ademtest; schieten met een laserpistool; informatie over het beveiligen van je woning; graveren van je fiets (van 14u tot 17u); een ritje op een echt politiepaard; sensibiliseren over geluidsoverlasten uitleg over wapens en wapenvergunningen
Aan sommige standen staat een depositobus waarin je vrijblijvend een eurootje kan werpen. In ruil kan je actief deelnemen aan een aantal ‘politie-activiteiten’. De opbrengst van deze dag gaat naar de vzw Memisa. Zij steunen projecten in het zuiden.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mei 2009
Marc Sluys
Repro EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief