HALLE/PEPINGEN - Arnout en Greet beginnen een nieuw leven in Frankrijk

C21

HALLE/PEPINGEN - Arnout en Greet beginnen een nieuw leven in Frankrijk

Frankrijk_gr
 
Frankrijk_2

Arnout Dierick uit Halle en Greet De Roubaix uit Pepingen beginnen een nieuw leven in Frankrijk en hopen er in augustus hun chambre d’hôtes te kunnen openen in een authentiek daldorpje Cadeac in de Franse Pyreneeën.

Cadeac ligt aan de poorten van het Parc National de Néouvieille, op 9 km van het skigebied “Saint-Lary” en aan de voet van talrijke Pyreneeëncols. Daar zijn ze bezig met het restaureren van een oud vakantiehuis met ingesloten tuin. Zowel in de zomer als in de winter staan de deuren er open
 
 
Arnout werkte voordien als sales manager en Greet gaf les in Sint-Genesius-Rode in het derde leerjaar lager onderwijs.
Arnout droomde er al langer van om naar het buitenland te trekken en er een chambre d’hôtes op te starten. Stilaan kwam dat idee als gespreksonderwerp vaker aan bod en ook Greet was voor het idee gewonnen.
Greet De Roubaix: “ We rolden er eigenlijk een beetje in. De vele gesprekken gingen over in het bekijken van streken, zoeken naar huizen,… Van het ene kwam het andere en voor we het zelf goed en wel beseften was de beslissing genomen”.
 
Frankrijk was steeds het favoriete vakantieland en vooral de bergen boeiden beiden. 
Greet De Roubaix: “We kenden de Pyreneeën eigenlijk niet, maar toen Arnout er met een groep fietsers een doortocht maakte leerde hij deze streek als eerste kennen. Een vakantie in de Pyreneeën liet niet lang op zich wachten en een half jaar later kochten we ons eigen huis in Cadéac”.
 
Ze verhuisden in augustus 2007 naar de Pyreneeën en hopen hun chambre d’hôtes, Maison Fouga,  dit jaar in juli te kunnen openen
 
Greet: “We vonden eigenlijk vrij snel een geschikte woning, maar er was wel veel verbouwingswerk aan. De woning was wel in goede staat, maar binnenin zijn we ongeveer alles van nul herbegonnen: muren afbreken, vloeren opbreken, nieuwe ramen en deuren, elektriciteit, verwaming,….We kozen ervoor om zelf de handen uit de mouwen te steken en zijn dus zelf fulltime aan het verbouwen. We laten ons wel bijstaan door vakmensen en vrienden zonder wie dit alles onmogelijk zou zijn”.
 
INTEGRATIE
De integratie en aanpassing verliepen voor beiden vlotter dan verwacht. Het gezin waarbij ze zelf logeerden toen ze hier op vakantie waren, werden snel echte vrienden, die hen helpen en steunen. Ook de buren zijn SUPER! Iedereen staat steeds klaar om te helpen, maar ook voor een babbeltje. Ze ondervonden er nog geen enkele negatieve reactie op hun komst.
 
Greet: “Na intussen zeven maand hier te wonen, kunnen wij zeggen dat we ons hier echt thuis en goed voelen! De taal was geen probleem voor Arnout, maar voor mij aanvankelijk toch wel een beetje. Hoewel ook hiervoor de mensen weer fantastisch zijn. Niemand doet er moeilijk over dat het gesprek wat moeilijker verliep in het begin. Elke dag lukt het beter en beter om te zeggen wat ik wil in het Frans”.
 
Arnout en Greet Dierick – De Roubaix, Maison Fouga
Chambres et table d’hôtes
Route de Pene Tailhade in 65240 Cadéac - Hautes-Pyrénées
Tel : 0033.(0)9.61.25.92.04 en Gsm :0033.(0)6.88.34.27.77
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mrt 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 25 jan 2022
Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 28 dec 2021

archief