TOLLEMBEEK - - Pastoor Penne vierde op 29 mei zijn zilveren priesterwijding in Holsbeek.

C21

TOLLEMBEEK - - Pastoor Penne vierde op 29 mei zijn zilveren priesterwijding in Holsbeek.

488b5ec5-994e-484b-8306-4d46df863f39
Heel wat volk uit het Pajottenland.- Foto Ingezonden
 
Img_2106
Geen feest zonder taart.- Foto Ingezonden
 
Op zondag 29 mei om werd  de zilverenpriesterwijding van pastoor Penne gevierd in Sint-Pieters-Rode en dat met tal van mensen uit Tollembeek, Galmaarden, Bever en zelfs mensen uit Herne en Pepingen waren van de partij. Ze lieten hun gewezen pastoor niet in de steek. Ze zijn hem nog lang niet vergeten. 
 
Pastoor Andy Penne was vorige week zomaar eventjes vijfentwintig jaar priester. Hij werd op 24 mei 1997 door Mgr. Johannes ter Schure sdb, in de kathedraal van ’s-Hertogenbosch, tot priester gewijd. Na zijn priesterwijding werd hij medepastor van de H.Antonius-, H.Bernadette- en H.Clemensparochie in Waalwijk. Op 1 november 1999 werd hij pastoor van de H.Bernadette- en H.Clemensparochie te Waalwijk. Op 28 september 2002 werd hij geinstalleerd tot pastoor van 3 parochies in Bergeijk en de parochie Luyksgestel. Op 1 augustus 2011 benoemde Mgr. Leonard hem tot pastoor van Galmaarden, Tollembeek en Bever. Op 15 augustus 2017 werd hij aangesteld tot pastoor van de parochies Sint-Maurus Holsbeek, Kortrijk-Dutsel, Sint-Pieters-Rode en Nieuwrode. Vanaf 26 september 2018 is hij ook lid van de priesterraad van het vicariaat Vlaams-Brabant en Mechelen.
 
"De kerk van Sint-Pieters-Rode had niet genoeg stoelen om iedereen een zitplaats te geven. Het was een mooie viering en daarna was er een drukbezochte receptie voor iedereen: een glaasje, friet met curryworsten en daarna taarten in overvloed. Heel was mensen uit Galmaarden, Tollembeek en Bever maar ook uit Herne, Gooik en Pepingen kwamen meevieren",vertelde een dankbare pastoor Andy Penne.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 mei 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief