PROVINCIE VLAAMS-BRABANT past functioneel fietsroutenetwerk aan

C21

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT past functioneel fietsroutenetwerk aan

Prov_vl_brabant
Repro Felix Merckx.

De provincieraad van Vlaams-Brabant heeft de aanpassing van het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk goedgekeurd. De fietspaden van dit netwerk kunnen nu nog beter aangepast worden aan de noden en behoeften van de fietsers. In onze streek komen er nieuwe fietspaden in Halle, Pepingen, Drogenbos en Linkebeek.

De provincie Vlaams-Brabant heeft een bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk met een lengte van ongeveer 2.200 km. Gemeenten kunnen provinciale subsidies krijgen voor de aanleg van fietspaden die op dit netwerk gelegen zijn.

"Dit fietsroutenetwerk is echter voortdurend in evolutie. Wanneer men start met aanleg van fietsinfrastructuur op de geselecteerde fietsroutes komt men soms tot de vaststelling dat een bepaalde route niet meer wenselijk is en dat beter een andere route wordt opgenomen in het netwerk. Om die reden werden een reeks wijzigingen aangebracht aan het functionele fietsroutenetwerk. Sinds eind 2007 werden vanuit de gemeenten nog verschillende voorstellen voor wijzigingen ingediend. Deze voorstellen werden binnen een provinciale werkgroep onderzocht op haalbaarheid en wenselijkheid en deze week door de provincieraad goedgekeurd" zegt Julien Dekeyser, gedeputeerde voor mobiliteit en wegen.

De volgende wijzingen in onze streek werden goedgekeurd:

·Halle en Pepingen: de nieuw opgenomen fietsroutes liggen in de omgeving van de Groebegracht ten westen van Halle. Door de aanleg van veilige fietsroutes wil men het woon-werkverkeer per fiets vanuit Colruyt bevorderen.
·Drogenbos: de Verlengde Stallestraat zal op korte termijn met veilige fietsvoorzieningen worden uitgerust. 
·Linkebeek: de fietsroute langs de Trap der Honderjarige door het centrum van Linkebeek wordt verplaatst naar de route Fons Dehaesstraat-Kasteelstraat-Zavelstraat-Kasteelstraat. Op de trap kan immers niet gefietst worden.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 jun 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Redactie Editiepajot | 30 okt 2023

archief