REGIO - Radio çava, de radio die luistert naar jongeren komt op vrijdag 21 oktober naar het Pajottenland!

C21

REGIO - Radio çava, de radio die luistert naar jongeren komt op vrijdag 21 oktober naar het Pajottenland!

Editiepajot__gooik_muziek_stelplaats_2__kopie_
Een beeld van enkele jaren terug in de stelplaats.- Foto Marc Colpaert
 
Op vrijdag 21 oktober van 15u30 tot 17u30 organiseren Logo Zenneland , JAC Halle-Vilvoorde en de intergemeentelijke preventiedienst Pajottenland, in samenwerking met jeugdregio Pajottenland en tal van externe partners Radio çava. Radio çava, live radio die luistert komt op 21 oktober naar de Stelplaats in Leerbeek.
Radio çava wordt in de eerste plaats georganiseerd ter gelegenheid van de maand van de geestelijke gezondheid (#samenveerkrachtig) die loopt in het Pajottenland tijdens de maand oktober. Daarnaast is het mooi meegenomen als initiatief voor de dag van de jeugd omdat we in de stelplaats veel jongeren intergemeentelijk bereiken, aldus Bianca Vanreepinghen van de preventiedienst van Herne, Bever, Galmaarden, Gooik, Pepingen en Lennik. 
 
Tijdens corona hebben we allemaal nog maar eens gemerkt dat onze jongeren het niet altijd gemakkelijk hebben. En met de huidige economische crisis is er niet meteen beterschap in zicht. Ze worstelen met bepaalde zaken en zitten niet altijd goed in hun vel. Op die momenten is het belangrijk dat ze iemand hebben waar ze mee kunnen praten. Iemand die naar hen luistert en hun misschien ook tools meegeeft om mee aan de slag te gaan. Want iedereen heeft een Warme William nodig 
Ook muziek kan jongeren helpen om een moeilijke periode door te komen. 
Welke muziek heeft jou geholpen en helpt je nog steeds tijdens moeilijke momenten?  Of zijn er misschien nog andere zaken die jou geholpen hebben? Radio çava laat jongeren hun verhaal doen en brengt de muziek tot bij de Pajotse jongeren. Jongeren delen hun verhaal om zo ook anderen te inspireren.  Het geeft hen ook de kans om hulpverleners te leren kennen en misschien wel die ene hulpvraag te stellen die ze nodig hebben.
Radio çava komt naar de stelplaats van de Lijn in Leerbeek.  Alle jongeren vanaf 12 jaar zijn er welkom om een plaatje aan te vragen. Dit kan via www.radiocava.be/playlist . Zij kunnen ook hulpverleners leren kennen en kennismaken met de enige echte Warme William. Er wordt hen ook een drankje en een hapje aangeboden met daarbovenop nog een gratis goodiebag! Voor wie graag meeluistert, maar niet aanwezig kan zijn in de stelplaats wordt er een livestream voorzien. Surf naar www.radiocava.be en klik op de livestream link!
 
Wie op zoek is naar hoe je die Warme William kan zijn voor iemand die het moeilijk heeft, kan terecht via www.warmewilliam.be. Beluister ook de podcasts. We willen ook graag het OVERKOP huis van Halle en Sint-Pieters-Leeuw in de kijker zetten bij onze jongeren. Een OVERKOP huis richt zich naar jongeren die het psychisch niet zo makkelijk hebben en die op zoek zijn naar leuke activiteiten. We merken dat nog niet alle jongeren in het Pajottenland dit waardevol initiatief kennen, zegt Bianca Vanreepinghen. En daar willen we met radio çava iets aan doen. De actie kadert in gezonde gemeente en preventie rond mentaal welzijn naar jeugd. 
 

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 okt 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 07 jun 2024
Marc Sluys | 01 jun 2024

archief