HALLE, GOOIK en PEPINGEN werken aan e-inclusie met Digiplek

C21

HALLE, GOOIK en PEPINGEN werken aan e-inclusie met Digiplek

Img_7071

Digitalisering is tegenwoordig overal, maar toch heeft nog lang niet iedereen toegang tot internet en digitale tools. Daar willen de stad Halle en de gemeenten Gooik en Pepingen samen iets aan doen. Hun project ‘Digiplek’ moet werk maken van e-inclusie. 

E-banking, digitale facturen, online afspraken maken bij de dokter … Onze samenleving digitaliseert in een razendsnel tempo. En dat terwijl het niet voor iedereen vanzelfsprekend is om deel te nemen aan die digitale wereld. De stad Halle en de gemeenten Gooik en Pepingen slaan daarom de handen in mekaar met het project ‘Digiplek’. 

‘Digiplek’ moet vooral mensen uit de meest kwetsbare groepen een ’plek’ bieden waar ze toegang hebben tot digitale tools en kunnen werken aan hun digitale vaardigheden. Het project wil daarom onder meer werk maken van openbare computerruimtes en begeleiders voorzien die mensen helpen met al hun digitale vragen. Halle, Gooik en Pepingen kunnen voor het hele digitaliseringsverhaal rekenen op subsidies van de Vlaamse overheid, enerzijds op 200.000 euro in het kader van de oproep ‘Iedereen digitaal’ die Vlaams minister van Gelijke Kansen Bart Somers lanceerde. Met deze subsidies wil de Vlaamse regering samen met de lokale besturen digitale uitsluiting aanpakken.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 10 jan 2023
Marc Sluys | 29 dec 2022

archief