GOOIK - Inwoners van de gemeente Gooik kunnen aan een voordelig tarief een warmtescan voor hun woning aanvragen

C21

GOOIK - Inwoners van de gemeente Gooik kunnen aan een voordelig tarief een warmtescan voor hun woning aanvragen

Image001__27_
 

De gemeente Gooik helpt, als duurzame gemeente, woningeigenaren bij het energiezuinig maken van hun woning. Daarom biedt de gemeente de inwoners de kans om een warmtescan aan te vragen aan een verminderd tarief. De gemeente legt €100 bij waardoor de prijs voor de inwoner slechts €75 bedraagt. 

Nieuw initiatief in kader van Duurzame Gemeente

Samuel Billens, schepen van Klimaat & Energie, neemt dit initiatief om een steentje bij te dragen bij de klimaatdoelstellingen van de gemeente: “De winter is de ideale periode om een warmtescan te laten uitvoeren. Dan is het gebouw immers verwarmd. Een warmtescan wordt gemaakt met een speciale warmtebeeldcamera die de energieverliezen vastlegt op foto. Zo wordt er getoond waar warmte uit het huis ontsnapt en waar het zinvol is om extra isolatie toe te voegen. Omdat een goed geïsoleerd huis aangenamer is voor het comfort en de gezondheid van onze inwoners, leggen we als lokaal bestuur graag bij voor de warmtescan. Ik hoop dan ook dat heel wat inwoners deze warmtescan laten doen en indien nodig hun huis dan geïsoleerder en energie-efficiënter maken.”

Klimaatpunt

De gemeente Gooik werkt voor deze warmtescans samen met Klimaatpunt. Zij bezorgen na de warmtescan een kort verslag van de warmteverliezen, met enkele energiebesparende maatregelen. Dit resultaat is ook een goede voorbereiding voor het opstarten van een BENOvatietraject. Dit is een onafhankelijk totaalrenovatie-advies aan iedereen met energetische renovatieplannen. Het bezoek van een BENOvatiecoach en het opmaken van een BENOvatieplan kan ook aangevraagd worden via www.klimaatpunt.be.

Warmtescan aanvragen

De warmtescan kan aangevraagd worden via Thermografische warmtescan aan huis winter 2023 - 2024 in Beersel, Galmaarden, Sint-Pieters-Leeuw, Ternat, Roosdaal, Gooik en Pepingen (€75). Andere gemeenten €175 (onder voorbehoud van voldoende capaciteit bij Klimaatpunt). (google.com) Dankzij de tussenkomst van de gemeente betaalt een inwoner van Gooik 75 euro in plaats van 175 euro. Het aantal inschrijvingen is wel beperkt.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jan 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 18 mrt 2024

archief