PAJOTTENLAND – Nieuwe preventiewerker drugs en alcohol

C21

PAJOTTENLAND – Nieuwe preventiewerker drugs en alcohol

Editiepajot_-aanstelling_nieuwe_preventiemedewerker-_foto_deschuyffeleer__1_
Burgemeester Kris Poelaert - voorzitter intergemeentelijke vereniging drugs en alcohol & de nieuwe preventiewerker Bianca Vanreepinghen - Foto Deschuyffeleer
 

Bianca Vanreepinghen uit Pepingen is de nieuwe preventiewerker voor drugs en alcohol voor het Pajottenland. Voortaan staat zij in voor het ontwikkelen van een preventief drug- en alcoholbeleid in Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen.

De provincie ondersteunt het project financieel met een subsidie van 0,60 euro per inwoner. De deelnemende gemeenten passen de resterende kosten bij. Iedere gemeente op zichzelf kan overigens onmogelijk de kosten voor zo’n preventiewerker dragen.
 
Op aangeven van het provinciebestuur richtten de zes gemeenten van de politiezone Pajottenland dan ook een intergemeentelijke vereniging op. Burgemeester Kris Poelaert werd aangesteld als voorzitter. “Er duiken steeds meer en meer problemen rond drugs en alcohol op vooral bij jongeren. Het is de bedoeling dat de nieuwe preventiewerker uitpakt met concrete doelstellingen en acties, niet alleen naar de probleempersonen toe maar ook naar hun omgeving. Preventie, opvang, doorverwijzing en nazorg behoren best tot het takenpakket, doch dit dient nog allemaal uitgetekend door het Beheerscomité in een opdrachtbrief.”
 
Naast voorzitter Kris Poelaert zetelen ook nog burgemeester Luc Deneyer (Bever), burgemeester Pierre Deneyer (Galmaarden), burgemeester André De Roubaix (Pepingen), jeugdschepen Irina Deknop (Lennik) en raadslid Gerda Billens (Gooik) in het Beheerscomité.
 
De nieuwe preventiewerker is maatschappelijk assistente van opleiding. “De hoofdzaak lijkt mij het informeren van de jongeren over de gevaren rond drugs en alcohol en hoe deze kunnen voorkomen worden. Het creëren van een aanspreekpunt waar die jongeren en hun omgeving terechtkunnen is ook een belangrijk streefdoel. De drempel wil ik dan ook zo laag mogelijk houden”, aldus de preventiewerker.
 
De nieuwe preventiewerker is bereikbaar via bianca.vanreepinghen@gooik.be of op 054/31 01 98.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 dec 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 28 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 24 nov 2022

archief