HERNE - Etappeaankomst van vijfdaagse eenwielertocht UNIcycling 2.0

C21

HERNE - Etappeaankomst van vijfdaagse eenwielertocht UNIcycling 2.0

Laatste_meeting_unicycling___2_
HERNE - Etappeaankomst van vijfdaagse eenwielertocht UNIcycling 2.0 - © Deschuyffeleer
 
Laatste_meeting_unicycling___4_
HERNE - Etappeaankomst van vijfdaagse eenwielertocht UNIcycling 2.0 - © Deschuyffeleer
 
Laatste_meeting_unicycling___6_
HERNE - Etappeaankomst van vijfdaagse eenwielertocht UNIcycling 2.0 - Bestuur Samen Bewegen voor Adem: Thierry Nerincx, Stefan Vanaudenhove en Arn Cowan - © Deschuyffeleer
 
Laatste_meeting_unicycling___8_
HERNE - Etappeaankomst van vijfdaagse eenwielertocht UNIcycling 2.0 - © Deschuyffeleer
 
Laatste_meeting_unicycling___8a_
HERNE - Etappeaankomst van vijfdaagse eenwielertocht UNIcycling 2.0 - © Deschuyffeleer
 
Laatste_meeting_unicycling___9_
HERNE - Etappeaankomst van vijfdaagse eenwielertocht UNIcycling 2.0 - © Deschuyffeleer
 
Laatste_meeting_unicycling___10_
HERNE - Etappeaankomst van vijfdaagse eenwielertocht UNIcycling 2.0 - © Deschuyffeleer
 
Laatste_meeting_unicycling___11_
HERNE - Etappeaankomst van vijfdaagse eenwielertocht UNIcycling 2.0 - © Deschuyffeleer
 

Dat de vzw Samen Bewegen voor Adem met haar thuisbasis in Herne niet verlegen zit om telkens opnieuw uit te pakken met een nieuwe uitdaging rond het eenwieleren staat buiten kijf. Dit jaar werd gekozen voor een spectaculaire vijfdaagse tocht UNIcycling 2.0 van om en bij de 250 km van Krewinkel, het meest oostelijk gelegen punt van België, naar het pediatrisch revalidatiecentrum Het Zeepreventorium in De Haan. Naast de sportieve uitdaging voor de deelnemers willen de organisatoren vooral geld inzamelen voor de strijd tegen mucoviscidose. Sinds 2018 zamelde de vzw daartoe overigens al via haar eerdere projecten en acties 41.742€ in. Met hun nieuw project willen ze nu dit bedrag aanzienlijk aandikken. Op dag 3 van hun tocht houdt de karavaan halt op het kaatsplein in het centrum van Herne. Rond dat gebeuren wordt dan een doorlopend activiteitenprogramma uitgezet.

Op iedere start/aankomstplaats zijn er overigens organisaties voorzien die ter harte worden genomen door lokale verenigingen of particulieren die de strijd tegen mucoviscidose een warm hart toedragen. Voor de vijfdaagse zijn er 75 eenwielers en begeleiders ingeschreven. Zij komen hoofdzakelijk uit de wijde regio Herne met toch ook wel uitschieters die gaan tot Limburg en West-Vlaanderen. De jongste is 12 jaar en de oudste 55.

Zondagmiddag tekenden zowel de deelnemende eenwielers als hun begeleiders alvast talrijk present voor een laatste training/voorbereiding op de Wippewei in Sint-Pieters-Kapelle. Ook werd tijd uitgetrokken om de choreografie die gepaard gaat met hun ‘eenwielerslied’ in te oefenen. Het ligt in de bedoeling bij iedere start dit huzarenstukje op te voeren. De muziek is van Josse Duran en de danspasjes werden bedacht door Stern Bultinck.

Mucoviscidose

Thierry Nerincx, een van de boegbeelden van Samen Bewegen voor Adem: “Ook onze Fenna is een van de kinderen die strijd dient te leveren tegen mucoviscidose of kortweg muco of taaislijmziekte. Een fout in het DNA ligt aan de basis, waarbij taai slijm voor problemen bij de ademhaling en de spijsvertering zorgt. Toen wij het nieuws vernamen dat zij door die ziekte aangetast was werd onze leefwereld flink door elkaar geschud. Sindsdien doen mijn vrouw en ik samen met grote zus er alles aan om haar zo goed mogelijk te verzorgen en dagelijks de gepaste medische zorgen te geven die noodzakelijk zijn bij het leven met muco. Ook trachten wij een extra steentje bij te dragen door te sensibiliseren en geld in te zamelen. Met onze vereniging, gevormd door familieleden, vrienden en de clubmakkers van wielertoeristenclub Jong & Oud Herne, zetten wij dan ook ieder jaar een project rond eenwieleren op om muco onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen voor organisaties die zich inzetten bij de strijd tegen de ziekte. Het team opteerde deze keer voor een vijfdaagse tocht vanuit Krewinkel (17/08) via Lince (17/08), Spiennes (18/8), Herne (vrijdag 19/08) en Zingem (20/08) naar De Haan (21/08). Het spreekt voor zich dat de deelnemers die de uitdaging aangaan zich al geruime tijd aan het voorbereiden zijn om mee het project zowel sportief als financieel tot een grootse apotheose te laten uitgroeien”.

Een warme ontvangst

Om nog meer geld in het laatje te brengen wordt rond de aankomst in Herne op de derde etappedag 19 augustus een attractief programma opgezet dat moet zorgen voor een warme ontvangst van de deelnemers. Om 15u wordt gestart met kinderanimatie. De aankomst van het peloton eenwielers wordt voorzien tussen 17u en 18u. Na de trekking van de tombola is er om 19u de officiële wielerrecordpoging ‘langste afstand op bierflesjes fietsen - snelste afstand over 20 m op bierflesjes fietsen’ met een eenwieler. Vanaf 20u zijn er optredens van Albino Zebra en wordt de veiling van sportshirts en van kunst- en muziekobjecten afgesloten. Het is dj Dokus die om 22u het programma mag afsluiten.

Steunen

Thierry Nerincx: “Wie ons wil komen aanmoedigen en mee genieten van de leuke activiteiten is zeker welkom. De inkom bedraagt 5€ aan de kassa. Eenzelfde bedrag geldt voor inkomkaarten in voorverkoop waarbij dan wel een gratis drankbonnetje wordt aangeboden en deelgenomen wordt aan een leuke tombola. En wie een (bijkomende) donatie wil verrichten kan hiervoor ook steeds terecht op onze website via  deze link“.

Meter van het project is Ayco Duyster, radiopresentatrice bij Radio 1 en Studio Brussel. Peter dan weer is Tim Desmet, wereldkampioen street eenwieleren in 2016 en zonet ook wereldkampioen high jump 2022 geworden. Het ingezameld geld wordt gedoneerd aan de Mucovereniging, het Zeepreventorium en het Mucoviscidose referentiecentrum van het UZ Brussel. Het project wil bijkomend ook mensen informeren en sensibiliseren over de ziekte evenals de ganse mucowereld in België met de tocht doorheen het ganse land een hart onder de riem te steken.

Meer info via www.samenbewegenvooradem.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 aug 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief