Wateroverlast in de REGIO

C21

Wateroverlast in de REGIO

Wateroverlast_p200

Na Londerzeel hebben Merchtem en Ternat nu het gemeentelijk rampenplan afgekondigd. De grootste problemen in Vlaams-Brabant situeren zich nog steeds in Londerzeel, waar deelgemeente Steenhuffel volledig onder water staat.

In de Londerzeelse Boskantstraat zijn enkele woningen onder water gelopen. De Bergstraat zelf is onbereikbaar geworden. Burgemeester Jozef De Borger (CD&V) van Londerzeel vreest voor een nog zwaardere overstroming als een tiental jaren terug. "De problemen zijn vooral het gevolg van het water dat van velden stroomt en waarvan het slib riolen en beken verstopt. Ik vrees dat het erger wordt als bij de vorige catastrofe. Er is nu wateroverlast op plaatsen waar we dat nog nooit gehad hebben", aldus Jozef De Borger.
Ook in het Grootveld in Opwijk zijn al enkele mensen geëvacueerd naar een rusthuis. In Opwijk zijn ook een tiental straten afgesloten wegens wateroverlast.
In het centrum van Merchtem staan een viertal straten blank door overstroming van de Grote Molenbeek. Een aantal garages zijn onder water gelopen. Ook elders in de gemeente zijn er problemen op vlak van wateroverlast. De gemeente heeft al 42 ton zandzakken rondgedeeld en is bezig aan het vullen van nog eens 30 ton. In Ternat is vooral de wijk Klapscheut in Wambeek zwaar getroffen. Er zijn daar ook enkele wegen afgesloten.
De groeiende wateroverlast in Merchtem is slechts nieuws voor Londerzeel dat zich stroomafwaarts van de Grote Molenbeek situeert. Overal worden zandzakken aangevoerd en pompen de brandweerkorpsen water weg. In Merchtem kan het gemeentebestuur beroep doen op een dertigtal burgers van het noodcomité dat na de vorige overstroming in 2002 werd opgericht.
Ook de brandweerkorpsen van Lennik en Asse melden tientallen oproepen. In Beersel is de Albert Denystraat in Lot onder water gelopen. De politie heeft die afgesloten. Ook in Lembeek (Halle) is er wateroverlast. De brandweer van Vilvoorde meldt wateroverlast in de Gravenmolenstraat in Grimbergen, Brusselsesteenweg in Vilvoorde en aan de Vaartdijk in Elewijt (Zemst).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 nov 2010
ep
ep
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024
Guido van Cauwelaert | 22 mrt 2024

archief