REGIO - Feiten

C21

REGIO - Feiten

Editiepajot_politielogo_groot
 

 Alcohol- en snelheidscontrole 
SINT-PIETERS-LEEUW - De lokale politie van Leeuw hield dinsdagavond (18.30 – 20 uur)  een  verkeerscontrole aan de E. Rooselaerstraat. 35 bestuurders werden onderworpen aan een ademtest, waarvan 1 positief blies en onderworpen werd aan een bloedproef. Het rijbewijs van deze bestuurder werd voor 6 uur ingehouden. Er werd nog 1 PV opgesteld voor een geschrapte nummerplaat. 

Woensdagvoormiddag hield de verkeersdienst een snelheidscontrole met mobiele camera langsheen de Bergensesteenweg in Zuun (bebouwde kom). Er werden 1051 voertuigen op snelheid gecontroleerd, waarvan 136 voertuigen werden geflitst voor overdreven snelheid en waarvoor  PV wordt opgesteld. Er werd een max.snelheid van 90 km/u genoteerd. 

BOB campagne 2008
TARL - Van vrijdag 28 november 2008 tot maandag 12 januari 2009 wordt naar jaarlijkse traditie de eindejaarscampagne tegen het rijden onder invloed van alcohol gehouden.
In het zonale politieplan 2005-2008 had verkeer en in het bijzonder alcohol al zijn plaats, deze verankering wordt voor de volgende 4 jaar verzekerd. In het nieuwe zonale politieplan blijft de zone TARL bijzondere aandacht besteden aan het bestrijden van rijden onder invloed.
De energie die wij geïnvesteerd hebben en blijven investeren in de strijd tegen alcohol aan het stuur moet resulteren in nog betere kwalitatieve controles en resultaten.
Voor uw lokale politie is het duidelijk: “alcohol en verkeer gaan niet samen”. 

Twee inbraken
DILBEEK - Op 26/11/08 werden twee diefstallen in woning vastgestel d.m.v. braak in de Baron R. De Vironlaan in Dilbeek. De woningen werden volledig doorzocht. Het nadeel is nog niet gekend. In Groot-Bijgaarden werd een diefstal in woning d.m.v. braak vastgesteld in de J. Mertensstraat. 

Afwezigheidstoezicht! Uw politie houdt een oogje in het zeil!
DILBEEK - De feestdagen en de bijbehorende verlofdagen staan weer voor de deur. De inwoners van Dilbeek kunnen opnieuw met een gerust gemoed op verlof vertrekken, want de politie van Dilbeek blijft waakzaam. Als u uw woning verlaat voor een korte of langere periode kan u beroep doen op de lokale politie om een oogje in het zeil te houden.

Tijdens uw afwezigheid doen onze interventieploegen en uw wijkinspecteur regelmatig controle van uw woning en aanhorigheden. Bij terugkomst krijgt u van ons schriftelijke feedback met betrekking tot de controles die door onze diensten werden uitgevoerd en een nieuw aanvraagformulier ‘Afwezigheidstoezicht’.

Het afwezigheidstoezicht kan op verschillende manieren aangevraagd worden:
U kan een formulier ophalen in ons operationeel centrum (Stationsstraat 283 in Dilbeek);
De aanvraag kan ook volledig elektronisch gebeuren via www.police-on-web.  Het ingevulde formulier bezorgt u persoonlijk of via post of fax aan ons operationeel centrum. 

Tijdens de eerste 10 maanden van 2008 heeft de politie van Dilbeek reeds 404 aanvragen voor afwezigheidstoezicht ontvangen. Ingevolge deze aanvragen werden 1549 controles uitgevoerd.

 

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 nov 2008
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 31 mrt 2023
Guido van Cauwelaert | 31 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 16 mrt 2023
Guido van Cauwelaert | 15 mrt 2023
Guido van Cauwelaert | 14 mrt 2023
Guido van Cauwelaert | 10 mrt 2023
Guido van Cauwelaert | 10 mrt 2023

archief