TERNAT/ REGIO - Intensieve controles op alcohol en gordel in TARL en SINT-PIETERS-LEEUW

C21

TERNAT/ REGIO - Intensieve controles op alcohol en gordel in TARL en SINT-PIETERS-LEEUW

Editiepajot_alcoholcontrole
Foto EP.

Om de verkeersveiligheid in Vlaams-Brabant nog te verhogen, voeren de politiediensten tijdens de maand april controles uit op rijden onder invloed. Deze controles zijn onderdeel van de campagne 'BOB in Vlaams-Brabant'. In onze regio heeft het provinciaal bestuur aan de politiezone TARL (Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke) en Sint-Pieters-Leeuw expliciet gevraagd intensive controles te houden tijdens de week van 19 tot en met 26 april.

Alcohol speelt een rol in naar schatting één op vier verkeersongevallen met doden of zwaargewonden. Daarenboven zullen de politiediensten ook de gordeldracht controleren bij chauffeurs en passagiers, zowel voorin als achteraan in de wagen. Ook zal er gelet worden dat kinderen in de verplichte kinderzitjes zitten. Deze controles zijn een onderdeel van de campagne “Bij mij ben je veilig” die de gordeldracht in Vlaams-Brabant moet verhogen. Nog te veel mensen laten het immers na zichzelf en hun kinderen steeds vast te klikken in de auto.

Nochtans is volgens het provinciaal bestuur de veiligheidsgordel een van de goedkoopste en eenvoudigste manieren om levens te redden. De gordel vermindert het risico op schedelletsel bij een verkeersongeval met 41% en het risico op overlijden met gemiddeld 50%. De gordel kan de gevolgen van een ongeval aanzienlijk verminderen. Wie de veiligheidsgordel draagt kan verwondingen beperken of uitsluiten.

In april en oktober van vorig jaar werd de gordeldracht door de politiediensten in de provincie Vlaams-Brabant gedurende 1228 uren gecontroleerd. Als gevolg hiervan werden 1.008 onmiddellijke inningen en 38 processen-verbaal wegens het niet dragen van de gordel uitgeschreven.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 mrt 2009
Ludo Van Der Cammen
RE
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Godelieve Deschuyffeleer | 01 dec 2022
Guido van Cauwelaert | 28 nov 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 24 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 12 nov 2022
Godelieve Deschuyffeleer | 08 nov 2022
Guido van Cauwelaert | 29 okt 2022
Guido van Cauwelaert | 27 okt 2022

archief