LIEDEKERKE / TERNAT - WIOS vice-Belgisch kampioen synchroonzwemmen

LIEDEKERKE / TERNAT - WIOS vice-Belgisch kampioen synchroonzwemmen

Liedekerke_opendeur_januari_2019_f__005_a
 
Liedekerke-ternat_bk_sen_2019__004_a
 

WIOS (Waterballet is onze sport) mocht zich, na een jaar met toch heel wat perikelen, opnieuw tot vice-Belgisch kampioen synchroonzwemmen kronen. De prestatie was ongehoord, te meer omdat ze heel wat obstakels moesten overwinnen: trainer die chronisch ziek werd, onzekerheid over beschikbaarheid zwembad (renovatie van het zwembad van Liedekerke), moeten uitwijken voor de ultieme training voor de wedstrijd naar een relatief ondiep bad (toch voor onze senioren die naar beneden en naar boven "spinnen", draaien omgekeerd in het water hangend!), en dat allemaal met een bijna nieuwe ploeg van zwemmers. Jonge en oudere zwemmers hebben zich volledig gegeven, hebben het uiterste uit zichzelf gehaald en dat hebben de juryleden opgepikt. Die passie en dat enthousiasme kon niet anders dan worden beloond. Na de ochtendwedstrijd waarbij ze zich geen technische fouten konden veroorloven (die worden onmiddellijk afgestraft met een nul), vonden ze bij zichzelf en in het team de fantastische strijdvaardigheid om opnieuw een medaille binnen te halen. Onder het juichend oog en met het fluitconcert van de trouwe fans zwommen onze senioren zich naar een fantastische score, voor artistieke impressie kregen ze van een jurylid zelfs een 7.5. Daarover ondervraagd vertelde ze, samen met andere juryleden dat onze zwemmers hun "goosebumps" hadden gegeven.

 

Ook onze masters mochten medailles op het badpak spelden: brons in de categorie solo voor Aaike en goud voor categorie duet voor Aaike en haar partner Anke.

 

Met die wedstrijd ligt de competitie nu eventjes stil, maar onze senioren staan niet stil. Vanaf volgende week maken ze zich klaar voor een volgende wedstrijd in november en daar willen ze zonder twijfel goud halen.

 

Sommigen van hen zijn bovendien trainer en begeleiden vol enthousiasme jonge zwemmers, ook op weg naar prachtige resultaten en dat zijn niet alleen de scores. Onze zwemmers leren omgaan met druk, spelen samen en leren samen te werken aan een gemeenschappelijk doel, dat alles in een gezonde omgeving, vaak met vriendinnen of vrienden voor het leven.

 

Wil je je kind daarvan laten proeven? Kom langs op onze gratis initiatieles op zondag 26/5/2019, inderdaad de verkiezingsdag, in het zwembad van Ternat, P. Van Cauwelaertstraat 40, Ternat van 13u45 tot 16u en op het einde van de workshop zal het je kunnen tonen wat het heeft geleerd. En misschien smaakt dat naar meer? Dat kan natuurlijk vanaf september bij ons eerstvolgende instapmoment, zondag 1 september 2019. Onze senioren vertellen er u alles over. Komt maar langs. Inschrijven via annemie@wios.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mei 2019
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 27 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 24 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 23 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 21 mei 2020
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 19 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 17 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 09 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 mei 2020
Guido Van Cauwelaert | 08 mei 2020

archief