E40 vrijdagavond afgesloten en zaterdag / zondag verkeershinder tussen Brussel en Gent

C21

E40 vrijdagavond afgesloten en zaterdag / zondag verkeershinder tussen Brussel en Gent

Omleiding_
 

Op vrijdagavond (5 februari) sluit het Agentschap Wegen en Verkeer rond 23u de E40 af tussen Aalst en Groot-Bijgaarden, in de beide rijrichtingen. Het agentschap plaatst dan een nieuwe brug over de snelweg. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt het langeafstandsverkeer dat zich van oost naar west of van west naar oost verplaatst (bijv. vanuit Limburg naar Gent) aan om via Antwerpen te rijden. Het lokale verkeer zal vrijdagavond wel nog toegang hebben tot bepaalde opritten in Aalst, Affligem en Ternat. Zaterdagochtend zal de snelweg geopend worden, maar er zullen nog rijstroken afgesloten worden. Weggebruikers moeten dus nog rekening houden met vertragingen. 

Vrijdagavond E40 afgesloten: omrijden via E19 of A12 / R1 / E17

Op vrijdag 5 februari zal Wegen en Verkeer rond 23u de E40 in de beide rijrichtingen afsluiten tussen het op- en afrittencomplex van Aalst en het verkeersknooppunt (van de Brusselse ring en de E40) van Groot-Bijgaarden. Vanaf dat moment, tot de ochtend erop rond 7u (zaterdag 6 februari) zullen automobilisten niet kunnen aansluiten op de E40 van op de Brusselse ring (lees verder voor meer informatie over welke opritten afgesloten worden). Het Verkeerscentrum zal het verkeer tussen Brussel en Gent en het langeafstandsverkeer op de oost-westas, bijvoorbeeld het verkeer tussen Gent en Limburg, aanraden om via de Antwerpse ring (R1) en de E17 te rijden. Het verkeer dat via Brussel rijdt, kan dan via de E19 of de A12 in Antwerpen op de ring aansluiten.

Zaterdag en zondag wegversmallingen: check de verkeersinfo! 

Op zaterdag 6 februari en 7 februari zal de rijweg van de E40  versmald worden, zodat de aannemer over voldoende ruimte beschikt om te werken. Als de verkeersdrukte binnen de perken blijft, kunnen weggebruikers wellicht best gewoon even aanschuiven ter hoogte van de werf op op de E40. Als de wachtrijen echter te lang worden, zal het Verkeerscentrum via de media en via de dynamische informatieborden op de snelwegen adviseren om de omleidingen via Antwerpen (zie hierboven) te volgen. Het Verkeerscentrum raadt weggebruikers sowieso aan om voor hun vertrek de website verkeerscentrum.be te raadplegen. Hun routeadvies zal afhangen van de verkeersdrukte van het moment.

Omleidingen voor lokaal verkeer

Voor het lokale verkeer zullen er op het onderliggende wegennet omleidingen aangeduid worden via de Ninoofsesteenweg (N8), de N28 en de Expresweg N45. 

Vrijdagavond en nacht van vrijdag op zaterdag drie opritten afgesloten 

Op vrijdagavond en de nacht van vrijdag op zaterdag zal in Ternat de oprit richting Gent afgesloten zijn voor het verkeer, maar de oprit richting Brussel zal open blijven.  In Affligem zal de oprit richting Brussel afgesloten worden, maar zal de oprit richting Gent open blijven. In Aalst, ten slotte, zal (net zoals in Affligem) de  oprit richting Brussel afgesloten worden, maar zal de oprit richting Gent open blijven.

Verbindingen E40 met Pontbeeklaan (N9) richting Asse afgesloten 

In Asse vernieuwt Wegen en Verkeer momenteel de Brusselsesteenweg (N9) en daardoor kan je de steenweg momenteel alleen maar gebruiken in de rijrichting van Gent / Aalst naar Brussel.  Om te vermijden dat automobilisten langs daar proberen om te rijden en zich daar vastrijden, zal er signalisatie zijn op de binnen- en buitenring in Zellik en Groot-Bijgaarden.De rechtstreekse verbindingen van de binnen- en buitenring met de Pontbeeklaan (N9) richting Asse worden op vrijdagavond 5 februari en de nacht van vrijdag op zaterdag 6 februari afgesloten.

Belangrijke verbinding voor fietsers en voetgangers

De nieuwe brug over de E40, ter hoogte van de Lombeekstraat in Affligem, wordt een belangrijke verbinding voor het fiets- en voetgangersverkeer tussen de dorpskernen van Essene (Affligem) en Sint-Katharina-Lombeek (Ternat). De brug werd dan ook ontworpen op maat van voetgangers en fietsers. Zo komen er aan beide kanten verhoogde voet- en fietspaden van telkens 2,5 meter breed. Voor het autoverkeer wordt een strook van 3 meter breed voorzien, waarlangs auto's beurtelings over de brug kunnen rijden.  Het lokale autoverkeer zal dus ook gebruik kunnen maken van de brug.  Meer informatie over de brug is te vinden op wegenenverkeer.be/brug-lombeekstraat.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 24 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 15 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido Van Cauwelaert | 12 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 11 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 10 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 06 jan 2022
Guido Van Cauwelaert | 18 dec 2021

archief