Vijf dagen lang snelheidsbeperking op E40 tussen AFFLIGEM en TERNATvoor beton nieuwe brug

C21

Vijf dagen lang snelheidsbeperking op E40 tussen AFFLIGEM en TERNATvoor beton nieuwe brug

Wegen_en_verkeer_
 

Vanaf woensdagochtend (10 maart), tot maandagochtend (17 maart)  geldt op de E40 tussen de op- en afrittencomplexen van Affligem en Ternat een snelheidsbeperking van 70 km/u.  De snelheidsbeperking wordt ingevoerd omdat de aannemer woensdag het beton zal storten voor het brugdek.  

Als het autoverkeer te snel onder de brug door rijdt, bewegen de stalen liggers te veel, en dat kan nadelige gevolgen hebben voor het uithardende beton. De snelheidsbeperking moet minstens 72 uur na het storten van het beton in voege blijven, om een goed resultaat te garanderen.

Daarom blijft de snelheidsbeperking in voege tot maandagochtend.  Flitscontroles gepland  
Bij het naderen van de werfzone, zullen bestuurders eerst hun snelheid moeten verlagen tot 90 km/u, en daarna tot 70 km/u.  
Er zullen snelheidscontroles gebeuren in de beide rijrichtingen van de E40, om die snelheidsbeperkingen af te dwingen.  Begin juli klaar voor gebruik
Tijdens de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 februari plaatste een aannemer in opdracht van Wegen en Verkeer de stalen liggers van de nieuwe brug.  Zodra het betonnen brugdek bovenop die liggers ligt, moet de bovenbouw van het wegdek nog aangelegd worden en moeten er nog leuningen en markeringen geplaatst worden. Dat alles zal duren tot eind juni. Vanaf begin juli zullen de fietsers, de voetgangers en de automobilisten uit de buurt de brug kunnen gebruiken.   

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 mrt 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 aug 2022
Guido van Cauwelaert | 10 aug 2022
Guido Van Cauwelaert | 20 jul 2022

archief