PAJOTTENLAND – Verschillende vereisten voor boosterprik in vaccinatiecentra

C21

PAJOTTENLAND – Verschillende vereisten voor boosterprik in vaccinatiecentra

Boosterprik
PAJOTTENLAND – Verschillende vereisten voor boosterprik in vaccinatiecentra - © Deschuyffeleer
 

In de eerstelijnszone Pajottenland met een vaccinatiecentrum in Gooik-Strijland en één in Dilbeek-Ternat is het thans druk. In de beide centra neemt vooral de boostervaccinatie van de 12-17 jarigen de bovenhand. Recent heeft de Vlaamse regering beslist om een boostervaccin aan te bieden aan de jongeren van 12 tot 17 jaar.  De twee vaccinatiecentra hebben evenwel elk op hun eigen manier die boostervaccinatie georganiseerd. De regels en voorwaarden om als 12-17-jarige een boosterprik te kunnen  krijgen zijn in beide centra dan ook  VERSCHILLEND.

In het gebied aangewezen op het vaccinatiecentrum Gooik-Strijland zijn er 3371 jongelingen tussen de 12 en 17 jaar. Goed 91% van die jongelingen is al gevaccineerd (2 prikken) en komen in aanmerking voor een boosterprik. Voor het vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat gaat het over 4353 jongelingen waarvan goed 77% gevaccineerd is. Of het nu gaat over een eerste, een tweede of een boosterprik, niet vergeten dat iedereen aangewezen is op het vaccinatiecentrum gekoppeld aan zijn wettige woonplaats. Aanmeldingen van buiten die afgebakende regio worden doorverwezen naar hun eigen vaccinatiecentrum. Hierna alles nog eens op een rijtje gezet op aangeven van populatiemanager Patrick De Rycker.

Vaccinatiecentrum Strijland Gooik

  • De jongeren van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal kunnen terecht in het vaccinatiecentrum in Gooik, Strijlandstraat 61.
  • Het vaccinatiecentrum houdt rekening met een termijn van minimaal 4 maanden tussen de laatste prik en het boostervaccin. Kijk dus eerst na of u of uw kind wel in aanmerking komt.
  • Er worden in de volgende weken voldoende vaccinatiemomenten ingepland om alle jongeren de kans te bieden om een booster te komen halen.
  • U ontvangt hiervoor geen uitnodiging, u dient hiervoor geen afspraak te maken, u kunt vrij langs komen op volgende momenten:

Donderdag 10 februari tussen 17h00 en 19h00
Vrijdag 11 februari tussen 17h00 en 19h00
Woensdag 16 februari tussen 14h00 en 19h00
Donderdag 17 februari tussen 17h00 en 19h00

Vergeet niet het volgende mee te brengen:

Id-kaart
Geïnformeerde toestemming 

Alle jongeren tussen 12 en 17 jaar moeten het document ‘geïnformeerde toestemming’ meebrengen naar het vaccinatiecentrum dat ingevuld en ondertekend werd door minstens één van beide ouders ook indien de jongeling voor zijn/haar bossterprik vergezeld is van één of beide ouders. In dat geval kunnen zij wel gebruik maken van een document dat ter plaatse beschikbaar is. Zonder ingevulde en ondertekende toestemming kan er niet gevaccineerd worden.

Je kan het formulier online downloaden: informed consent boostervaccinatie - DEF versie.pdf (laatjevaccineren.be   (Franstalig document zal eerstdaags ter beschikking zijn)

Meer informatie op:  Boostervaccinatie voor jongeren van 12-17 jaar - Laat je vaccineren

Bij twijfel of extra vragen: Bel 02 211 35 35  (werkdagen tussen 08h30 en 17h30 en op vrijdag tussen 08h30 tot 13h00) of mail naar: vaccinatie@gooik.be

Vaccinatiecentrum Dilbeek-Ternat :

Hierbij een kader waarbinnen deze vaccinaties gaan gebeuren. Momenteel moeten mensen aan de volgende regels voldoen. Men dient zich ook in te schrijven.

Hoe inschrijven?

Inschrijven via formulier: https://forms.office.com/r/zS6FuZRChF
Er kan ook manueel geboekt worden maar dan moet je de regels van hierboven goed checken.
Na de aanvraag goed te hebben ingevuld en doorgestuurd wordt de afspraak automatisch geboekt en ontvangt u een bevestiging.

Bij twijfel of extra vragen kan er contact opgenomen worden via vragen@vaccinatiecentrumdilbeekternat.be  of op het nummer 02/790.61.01 (werkdagen tussen 9 en 17u).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 feb 2022
Godelieve Deschuyffeleer
Godelieve Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 02 dec 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 29 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 21 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 19 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 10 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 08 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 07 nov 2023
Guido van Cauwelaert | 07 nov 2023

archief