ROCK TERNAT schenkt opbrengst ecobekers aan MPI Sint-Franciscus

C21

ROCK TERNAT schenkt opbrengst ecobekers aan MPI Sint-Franciscus

43d23a3e-9bcb-42ac-99fd-2406451fc5e6
 

Eco-bekers voor het goede doel!

Sinds de heropstart vorige editie werkt Rock Ternat (opnieuw) samen met het MPC Sint-Franciscus in Roosdaal. Dit jaar stonden de mensen van de dagbesteding De Ketelberg in voor de kleurrijke vlaggenlijn die zowel op het terrein als aan de festivalingang te bewonderen was. Afgelopen zomer werd de zorgboerderij van het MPC grotendeels verwoest door een zware brand. De boerderij is een belangrijke plek in de vrijetijdsbesteding van de gasten van het centrum, de scholengroep en Zonnelied.
‘Rock Ternat wilde dan ook graag iets terug doen voor die bijzondere vrijwilligers’, zegt voorzitter Lotte Van Gestel.
En, eigenlijk had Rock Ternat ook een duurzame oplossing nodig voor het afvalprobleem... Zo werd het idee ‘eco-bekers voor het goede doel’ geboren. Sinds deze festivaleditie betaal je 1 euro eco-fee voor je herbruikbare beker om de grote afvalberg op het einde van een festivaldag te voorkomen. Maar, niet iedereen wil die 1 euro terug inruilen. Daarom stonden er bij het verlaten van het afvalterrein grote verzamelbakken. Elke festivalganger die zijn beker daarin gooide, schonk zo 1 euro aan de zorgboerderij.
We hebben de bekers zorgvuldig geteld en kunnen op die manier een bedrag van 1687 euro overmaken aan het MPC Sint Franciscus. Op die manier hopen we hen een duwtje in de rug te geven bij de heropbouw van de boerderij.
Ook de Ternatse jeugdverenigingen (Chiro Lombeek jongens en meisjes, Scouts De Geuzen Ternat en KLJ Wambeek) krijgen een bedrag om de kas te spijzen, in ruil voor hun medewerking aan het festival.
‘In het verleden steunde Rock Ternat ook steeds het verenigingsleven. Dat we dat na twee succesvolle edities opnieuw kunnen doen, voelt goed aan,’ vertelt Lotte.
Rock Ternat is er van en voor Ternat. Vele van de huidige organisatoren hebben een verleden in de jeugdverenigingen, of hun kinderen zijn op dit moment actieve leden. ‘We zijn de leidingsploegen dankbaar voor de hulp en vinden het dan ook fijn om hun werking te kunnen steunen.’
Naast het verenigingsleven zet Rock Ternat ook in op het netwerk van partners die het festival mee mogelijk maken. Zo organiseren we op dinsdag 15/11 voor de tweede keer de Rocklub, een netwerkevent voor onze partners.
  Rocklub: een netwerk van en voor ondernemers in de regio, met een hart voor Rock
 Ternat
 
 ‘We geloven sterk in een breder gedragen verhaal’, vertelt Lotte. ‘Door onze partners samen te brengen, geven we ook aan hen iets terug. Ze leren ook elkaar kennen en zo ontstaat er een echt én hecht netwerk rond het festival.’ Bestaande partners kunnen bovendien een nieuw contact introduceren: een nieuwe schakel in dat netwerk. Telkens mensen met een hart voor Rock Ternat!
Laatste weekend van augustus
En, de organisatoren blikken ook vooruit naar een volgende editie.
De evaluatie met het gemeentebestuur en de veiligheidsdiensten is intussen achter de rug. Rock Ternat kreeg lovende kritieken.
‘We zijn een groep van een 20-tal vrijwilligers, maar staan op een professionele aanpak van het evenement. Veiligheid en beperking van overlast is daarbij topprioriteit. Dat is ook nodig als je organiseert in de dorpskern,’ vertelt Lotte.
Samen met de veiligheidsdiensten en de gemeente wordt het festival goed voorbereid in verschillende overlegmomenten. Rock Ternat organiseert ook een bureninfomoment en is tijdens de opbouwweek ook steeds bereikbaar voor vragen van buren. ‘We zetten er hard op in om voor de buren de overlast te beperken. We gaan er prat op om voor elk probleem een oplossing te vinden,’ zegt Lotte. ‘Dat is tot nu toe ook al gelukt: van een parkeer- of bereikbaarheidsprobleem, of de organisatie van een tuinfeest tot een klein euvel ‘s nachts. We pakken het aan!’
De buren kunnen we voor editie 2023 wel al gerust stellen. In overleg met de politie wordt de voetgangerszone rond het festival volgende editie opnieuw kleiner. Minder buren zullen dus directe hinder ondervinden van het festival en hun huis wel bijvoorbeeld de hele tijd kunnen bereiken met de wagen en bewonerskaart. ‘Daar hebben we de stem van de buren gehoord en die wens vertaald naar de politiediensten. Samen met de ploeg van het sportcentrum en de Puls-site, ook daar hebben we een sterk partnerschap!’, benadrukt Lotte Van Gestel
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 nov 2022
Guido van Cauwelaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 feb 2024
Ingezonden | 14 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 13 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 09 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 07 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 07 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 05 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 04 feb 2024
Redactie Editiepajot | 03 feb 2024
Guido van Cauwelaert | 30 jan 2024
Guido van Cauwelaert | 24 jan 2024

archief