DILBEEK EN TERNAT KRIJGEN OOK HUN GROEN-KANDIDAAT

C21

DILBEEK EN TERNAT KRIJGEN OOK HUN GROEN-KANDIDAAT

Img_8602
 
Img_8603
 
Img_8590
 

In de buurgemeenten Dilbeek en Ternat kunnen komende verkiezingen van 9 juni de inwoners namelijk stemmen op twee ex schepenen van Groen. En ze hebben nog heel wat anders gemeen...

 

Beiden zijn zestigers en allebei al zo 'n 40 jaar actief als vrijwilliger in hun gemeente en/of in de plaatselijke politiek. Samen hebben ze besloten om ook deze verkiezingen nog eens mee te dingen naar de stem van de kiezer omdat wat ervaring steeds op zijn plaats is. Beiden waren ze vorige legislatuur(2012-2018) ook schepen in hun respectievelijke gemeenten voor zowat gelijklopende bevoegdheden. Uiteraard Groenbeleid, natuur en afvalbeleid, maar ook nog dierenwelzijn, ruimtelijke planning, internationale samenwerking, fair trade enz. dragen hun speciale interesse weg. De laatste twe bevoegdheden mogen niet verwonderen gezien beiden ook al meer dan 40 jaar vrijwilliger zijn in hun respectievelijke Oxfam-wereldwinkel en dus fair trade en gelijke kansen én eerlijke verdeling van de rijkdom hoog in het vaandel dragen. 

 

Zij konden als schepen al meer dan één steentje verleggen in de rivier, om Bram Vermeulen te parafraseren, en willen nu samen ook hun kans wagen respectievelijk voor het federale (Karel De Ridder) en Vlaamse ( Guido Van Cauwelaert) parlement. Omdat ze heel wat gemeen hebben en allebei het zwerfvuilprobleem grondig beu zijn en willen aanpakken door eindelijk een rechtvaardig statiegeldsysteem in te voeren net zoals in vele van onze buurlanden, besloten ze om samen naar buiten te treden. Ze hopen oa.  hier werk van te kunnen maken en steunen uiteraard voluit hun respectievelijke lijsttrekkers, Dieter Van Besien die opkomt voor een eerlijke bijdrage van de grote vermogens en Aimen Horch die de grote vervuilers wil aanpakken. Karel is 8ste opvolger op de lijst voor de federale Kamer en Guido 11de opvolger voor het Vlaams Parlement.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 apr 2024
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido | 14 jun 2024
Guido van Cauwelaert | 04 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 30 mei 2024
Guido Van Cauwelaert | 29 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024
Guido van Cauwelaert | 14 mei 2024

archief