Basketschool ASSE-TERNAT viert vijfjarig bestaan

C21

Basketschool ASSE-TERNAT viert vijfjarig bestaan

Editiepajot_basketschool_asse_ternat_foto_jeroen_van_der_kelen
Foto Jeroen Van Der Kelen.
 

Zowel in Asse als Ternat werden er 5 jaar geleden basketscholen opgericht. Het eerste jaar was meteen een overweldigend succes, met meer dan 50 kinderen die hun eerste basketstappen namen. Het uitgangspunt is het aanleren van de basketbeginselen aan kinderen tussen 5 en 9 jaar.

Tijdens de trainingen komen meerdere aspecten aan bod. Eerst wordt er gewerkt met spelvormen ter bevordering van de balgewenning. Later komt de nadruk meer en meer op basketbal te liggen, met aandacht voor de individuele ontplooiing.

De trainingen worden op een speelse manier gegeven, met voldoende aandacht voor de technische vaardigheden. Dit alles gebeurt onder begeleiding van deskundige en gediplomeerde coaches. Sinds enkele jaren nemen Jeroen Van Der Kelen en Dorien Hellings deze taak op zich.

Om het wedstrijdelement in te bouwen, wordt er met de basketschool regelmatig deelgenomen aan peanutstornooien. Dit zijn korte toernooien die de allerjongsten laten proeven van wat competitie is. Zo zorgt de basketschool voor een vlotte doorstroming naar jeugdploegen, waar competitie gespeeld wordt.

Dit seizoen is de basketschool nog gegroeid. Voor het eerst dit jaar wordt er verder opgedeeld in leeftijden. De 5 -jarigen krijgen hun eigen terrein en kunnen genieten van “kabouterbasket”. Voor deze jongste groep wordt er specifiek materiaal voorzien. Op deze manier kan elke leeftijdsgroep op eigen tempo deze sport leren kennen.

De inschrijvingen voor de basketschool lopen sinds augustus. Voor verdere informatie kan u steeds een bezoekje brengen aan www.bcat.be  of mailen naar basketschool@bcat.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 aug 2009
Jeroen Van Der Kelen
Jeroen Van Der Kelen
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 20 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 14 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 12 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 10 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 07 apr 2024
Guido van Cauwelaert | 04 apr 2024

archief