Een nieuwe speelkaart voor Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke

C21

Een nieuwe speelkaart voor Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke

A_roosdaal_ok
De lokale besturen van Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke willen kinderen en jongeren stimuleren om het hele jaar door buiten te spelen, ook nu de zomervakantie voorbij is. Ze hebben daarom een nieuwe speelkaart ontwikkeld die zowel digitaal als op papier beschikbaar is.
Buitenspelen is belangrijk voor kinderen. Het draagt bij aan de gezonde ontwikkeling. Naast een stimulans van de motorische vaardigheden, leren kinderen tijdens het buitenspelen hun sociale vaardigheden te ontwikkelen, vriendschappen op te bouwen, krijgen ze milieubewustzijn en respect voor de natuur.
 
Op de voorkant van de papieren versie staat een gemeentekaart met alle speel- en sportplekken.
De achterkant bevat een legende en informatie over bijzondere speelplekken. De digitale versie biedt extra details en foto’s van de speelplekken.
 
Naast een kaart per gemeente is er ook een overkoepelende kaart voor de hele TARL-regio, hierop vind je alle leuke buitenspeelplekken in Ternat, Affligem, Roosdaal en Liedekerke.
 
De speelkaart is tot stand gekomen door een samenwerking van de 4 TARL gemeenten en de firma DCTT – Speelplan. Dankzij de steun van de Vlaamse Overheid voor Plan Samenleven kunnen we de kaarten op papier verdelen. Vanaf oktober kan je de speelkaarten ophalen bij de jeugddiensten, bibliotheken en sociale diensten in elke gemeente. We hopen op een aangename herfst waarbij kinderen alle leuke speelplekken in eigen en omliggende gemeente kunnen ontdekken.
 
Voor meer informatie en de online kaarten kun je terecht op de websites van de gemeenten
 
www.ternat.be/speeltuinenenpleinen
www.affligem.be/speelkaart
www.roosdaal.be/speelkaart
www.liedekerke.be/speelweefsel

  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido Van Cauwelaert | 10 okt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 09 okt 2024
Guido Van Cauwelaert | 30 sep 2024
Guido van Cauwelaert | 23 sep 2024

archief