BEVER – Tiende actiethriller van Roger Schoemans

C21

BEVER – Tiende actiethriller van Roger Schoemans

Padre_
Tiende actiethriller van Roger Schoemans - © Deschuyffeleer
 

In de reeks rond het journalistenduo Joosten en Schraepen verscheen bij de uitgeverij van het Davidsfonds ‘Padre!’, nu al de tiende actiethriller van Roger Schoemans uit Beersel maar ook met sterke ankers in de Beverse leefgemeenschap. Eerder werden van dezelfde auteur al drie titels uit dezelfde reeks genomineerd voor de Knack Hercule Poirot Prijs.

Het verhaal van ‘Padre!’ neemt de lezer mee op een reis door de tijd en voert hem de halve wereld rond, van een Zuid-Limburgs dorp tot helemaal in de Zuid-Amerikaanse wildernis.
Onder de pastorie van Sint-Remigius wordt het graf ontdekt van een onbekende vrouw. Ze was zwanger toen ze stierf. Rondom haar liggen legerattributen uit de Eerste Wereldoorlog.
Wie is dit meisje? Hoe is ze aan haar einde gekomen? En wat heeft de bijna zalig verklaarde kapelaan en missionaris ‘Padre’ Petrus Doornaert hiermee te maken? De tonnenzware sluitsteen van het graf werd een eeuw geleden door hem gehouwen. Daarna trok hij als missionaris naar Paraguay waar hij stierf als martelaar.
 
Met behulp van een archeologisch team en een nieuwsgierige dorpsheemkundige spitten journalisten Joosten en Schraepen in het duistere verleden van de parochie. Tijdens hun zoektocht stuiten ze op oude familieverhalen, onderdrukte wraakgevoelens en vooral veel geheimen. En ze ontdekken dat de Padre niet de man was voor wie zijn bewonderaars hem houden.
 
Roger Schoemans werkte als journalist bij verschillende kranten. Sinds zijn pensioen is hij voltijds schrijver. Met zijn reeks rond journalisten Joosten en Schraepen startte hij in 2004.
 
Padre! – Auteur: Roger Schoemans – Softcover – 228 p. – ISBN 978 90 6306 638 3 – Prijs €24,95
 
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 jun 2013
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief