BEVER – Café El Paso brengt opnieuw leven in de brouwerij in de Schoolstraete

C21

BEVER – Café El Paso brengt opnieuw leven in de brouwerij in de Schoolstraete

El_paso_opening_14_juni__1_
BEVER – Café El Paso brengt opnieuw leven in de brouwerij in de Schoolstraete - © Deschuyffeleer
 
El_paso_opening_14_juni__2_
El Paso met Babeth aan de tapkraan - © Deschuyffeleer
 
El_paso_opening_14_juni__3_
BEVER – Café El Paso brengt opnieuw leven in de brouwerij in de Schoolstraete - © Deschuyffeleer
 
Opening_el_paso___1_
Opening El Paso - Sfeerbeelden - Foto ingezonden
 
Opening_el_paso___2_
Opening El Paso - Sfeerbeelden - Foto ingezonden
 
Opening_el_paso___4_
Opening El Paso - Sfeerbeelden - Foto ingezonden
 
Opening_el_paso___5_
Opening El Paso - Sfeerbeelden - Foto ingezonden
 

Met El Paso en Elisabeth (Babeth) Van den Herrewegen is het centrum terug een echt dorpscafé met Nederlandstalige inslag rijker. Het was met Kerstmis drie jaar terug dat op dezelfde locatie de toenmalige B-side met Bruno Matthijs en Anja Dannau de deuren sloot. Met een vernieuwd interieur en een karrenvracht aan goede voornemens is het er Babeth vandaag om te doen in een mum van tijd letterlijk en figuurlijk terug leven in de Schoolstraete te brengen.

De historiek van El Paso, aan de ietwat verscholen voetweg die de Plaats verbindt met het achtergelegen petanqueplein, is nauw verbonden met de levensloop van Richard Van Belle en zijn familie. Het was in 1967 dat hij een nieuwe staminee bouwde vlak naast zijn toenmalig dorpscafé ’t Bolleken. Zo mocht het oude ‘t Bolleken toen rustig de deuren sluiten. Het was dan ook vanuit de nieuwe staminee dat het dorpsleven van Bever verder mee bepaald werd. Tot 1987 waren het Richard en zijn familie die er de glazen vulden. Nadien kwam het café op de huurmarkt terecht.
Jarenlang was het huidige El Paso het club- en stamlokaal van het plaatselijk voetbal, de kaatsers en het volleyball. En met het duivenlokaal als overbuur is het ook steeds nauw verbonden geweest met het wel en wee van de plaatselijke duivenbond.
 “Op de Plaats alleen”, vertelt Richard Van Belle, “waren er kort voor de Tweede Wereldoorlog wel meer dan 20 café’s. Onder hen ook een aantal die ‘achter ’t gat’ de bierglazen vulden. Dat was toen nog schering en inslag “.
Met El Paso, een naam die verwijst naar de doorgang en naar het paadje, is het er Babeth om te doen opnieuw mee schwung te brengen in het dorpsleven. “Graag zouden wij van El Paso terug de rendez-vousplaats maken waar onder vrienden en klanten kan gepraat en gediscussieerd worden, waar groot en klein nieuws kan uitgewisseld worden en waar in alle rust en vree samen kan genoten worden”, neemt zij zich stellig voor.
Babeth (51) woont samen met haar man José in Overboelaere. Eerder stond zij al 35 jaar lang aan de band bij Vileo in Ghislenghien, een internationaal bedrijf dat apparatuur en technologie aanlevert aan autofabrikanten. In haar nieuwe job als waardin krijgt zij alvast niet alleen de medewerking van haar echtgenoot maar ook de steun van de 20-jarige zoon Kevin. Ook hij is steevast van plan zich mee in te zetten voor de zaak zodat ook jong-Bever er een opnieuw een gezellige stek bij krijgt.

Zoals het een echt dorpscafé onder de kerktoren past is El Paso alle dagen open van 10 tot 22u of zoals Babeth, die alleszins wel van wanten weet, het met een kwinkslag meegeeft “zolang er volk is, blijf ik ook”. Op de drankkaart van El Paso is er overigens ‘voor ieder wat wils’. Wie er een gewoon pintje bestelt krijgt er een alvast een Jupiler met mooi ogende schuimende kraag voorgeschoteld.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief