Gregoriaans koor Zennevallei te gast in DILBEEK

C21

Gregoriaans koor Zennevallei te gast in DILBEEK

20220415_193942
foto © hugo casaer De Schola Sainnensis
 

Davidsfonds WOLSEM :Groot-Bijgaarden, Sint-Martens-Bodegem, Sint-Ulriks-Kapelle, Itterbeek en Schepdaal samen met GREGORIAANS KOOR ZENNEVALLEI nodigen uit op 21 april in de  Saviozaal : Stationsstraat 275, 1700 Dilbeek (aan de Dom. Saviokerk).

Met dit programma willen zij  alvast graag een brug slaan tussen de twee grote pijlers van de drijvende kracht achter onze geschiedenis en cultuur: het Christendom.

Wellicht ken je uit het Oosters Christendom ikonen, prachtige weergaven van heiligen en feesten. Uit het Westen ben je dan weer vertrouwd met Gregoriaanse gezangen. Maar stond je er ooit bij stil dat ze hetzelfde verhaal vertellen? Tijdens deze avond combineren we een lezing over ikonen met Gregoriaanse gezangen. We laten je de klank van ikonen ontdekken: een enige ervaring. Een concert en een lezing;

Guy Debognies, master in de Klassieke Filologie en Byzantinistiek wijdt ons in in de boeiende verhalen die ikonen ons vertellen. De Schola Gregoriana Sainnensis o.l.v. Joachim Kelecom vertolkt dit verhaal in gezang: een unieke mix van klank en beeld.

Deze uitzonderlijke avond gaat door in de Saviozaal op donderdag 21 april. We starten om 20 u met een programma van ongeveer anderhalf uur. Nadien is er tijd om nog even na te praten.

De toegang bedraagt € 10 voor leden en studenten en € 15 voor niet-leden. We vragen je wel op voorhand in te schrijven. Dit kan door het verschuldigde bedrag te storten op rekeningnummer BE73 0011-2887-2660 van Davidsfonds Wolsem met vermelding “ikonen”.

 Bij DAVIDSFONDS  bestuursleden kan je ook kaarten kopen.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief