BEERSEL/ HALLE - Serge is terug thuis van expeditie naar Groenland die mislukte door slechte weersomstandigheden

C21

BEERSEL/ HALLE - Serge is terug thuis van expeditie naar Groenland die mislukte door slechte weersomstandigheden

Groenland_gr
 

Serge De Breucker (Dworp), ex-kankerpatiënt vertrok op 22 april met een groep lotgenoten op expeditie naar Groenland voor een expeditie van 21 dagen over het ijs. Hun doel was er de ijskap ter hoogte van de 66ste noorderbreedtecirkel over te steken. De tocht zou vijf weken duren.De weersomstandigheden en ook gezondheidsproblemen hebben er voor gezorgd dat de expeditie na tien dagen moest afgebroken worden.
Serge is nu terug thuis.

Moe en toch erg teleurgesteld is Serge op Zaventem aangekomen.
Hij had zeker nog graag doorgegaan en was mentaal en fysisch sterk genoeg om dit te doen. Niet alle teamleden waren even sterk en hij heeft meerdere keren anderen hun bagage overgenomen (wat hij uiteraard vrijwillig en met plezier deed). De grote spelbreker was uiteraard het weer : stel dat hij, de gids en het filmteam nog waren doorgegaan en ze door de slechte weersomstandigheden hun tocht tóch nog hadden moeten staken, dan had het bij de 25.000 euro gekost om hen alsnog te evacueren - en dat is veel geld natuurlijk.
Bovendien, kwam de veiligheid echt in het gedrang - dit jaar zijn in Groenland reeds 2 Noren omgekomen in deze omstandigheden.
Gelukkig, is het bij hen niet zo ver gekomen en is iedereen goed en wel thuis geraakt. Serge is een mooie ervaring rijker, heeft genoten van het prachtige landschap en de raadselachtige honden (Groenlanders) en heeft lange, interessante gesprekken gevoerd met andere lotgenoten en met de Inuits (lokale bevolking en gidsen).
 
Ook al heeft hij zijn 600 km niet kunnen afleggen, de boodschap is zéker bij veel mensen overgekomen : na kanker is er nog een rijk en intens leven mogelijk!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 mei 2008
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief