HALLE/ ASSE/ LIEDEKERKE - Patrick Stijlemans (Asbeek) wint Omloop van het Pajottenland

C21

HALLE/ ASSE/ LIEDEKERKE - Patrick Stijlemans (Asbeek) wint Omloop van het Pajottenland

Omloop_pajottenland_1_gr
 
Omloop_pajottenland_1_kl
Omloop_pajottenland_2_kl
Omloop_pajottenland_2gr
 
Dsc_3011
Dsc_3014
Dsc_3003
 

Wielervrienden Halle organiseerden op zondag voor de dertigste en laatste keer hun internationale wielerklassieker ‘Omloop van het Pajottenland’ voor liefhebbers V.W.F. (Vlaamse Wieler Federatie) en vrije amateurs. Zo een 156 renners namen de start. Patrick Stijlemans uit Asbeek werd de grote triomfator. Danny Saelens (Smeerebbe-Vloerzegem) won in de B-categorie en Danny Debacker (Liedekerke) win in de C-categorie

De deelnemers aan deze wedstrijd zijn voor het meest oude wielrenners die vroeger allemaal bij de B.W.B hebben gekoerst. Met de afschaffing van de afdeling coöperatieven zijn deze naar vrije wielerbonden overgestapt.
 
Tijdens de grote omloop ontsnapten na een goede 20 kilometer 7 renners. Deze waren de drie bovenvermelde namen en Johan Cordonnier, Johan Bultinck, Igor Van den Berghe en Gunther Willy. Bij het aansnijden van de vijf plaatselijke ronden hadden ze nog 42 seconden voorsprong. De voorsprong verminderde elke ronden. De laatste ronde werd ingegaan met nog amper 12 seconden voorsprong. Op een goede kilometer van de streep (Breedhout) viel het peloton de zeven vluchters op de nek.
Zowel Patrick Stijlemans, Danny Saelens en Danny Debacker bleven nog enkele meters voorop.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 jun 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 28 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief