HALLE - Ereplakket voor Frank Boon en Willy Decuyper

C21

HALLE - Ereplakket voor Frank Boon en Willy Decuyper

Editiepqjot_ereplqkket_1_gr_foto_merckx
 
Editiepqjot_ereplqkket_1_kl_foto_merckx

Het Halse schepencollege heeft uit erkentelijkheid voor verdienstelijke prestaties het Ereplaket van de Stad toegekend aan twee medeburgers, namelijk Frank Boon en Willy Decuyper.
Dit plakket wordt om de twee jaar aan verdienstelijke Hallenaren overhandigd.

Frank Boon, de drijvende kracht achter de geuzebrouwerij Boon, sleepte onlangs nog de gouden medaille in de wacht op de prestigieuze World Beer Cup in de Verenigde Staten.
Ingenieur Willy Decuyper levert al jaren uitzonderlijke prestaties als expert in de ruimtemechaniek en werkt mee aan internationaal ruimteonderzoek.
 
Frank Boon zette zijn eerste bescheiden stappen in de lambiekwereld in 1975 als geuzesteker en handelaar in streekbieren in Halle. Nu voert hij geuze en kriek uit naar meer dan 30 landen.
Alles begon toen hij op zoek ging naar verschillende soorten goede bieren en hij bij brouwer René De Vits in Hondzocht terecht kwam en hij vernam dat hij ging stoppen. Omdat in die tijd zowat 75% van de biermarkt de pils was, dacht hij iets te moeten doen om de geuze te redden.
In 1986 verhuisde de zaak naar het centrum van Lembeek op een terrein van 1,3 ha, waar hij in de voormalige “Ateliers Deblander” zijn lambiekbrouwerij herinstalleert. De brouwerij ligt nu tussen de Zenne en de HST-spoorlijn Brussel-Parijs.
Sinds enkele jaren is Frank Boon ook de brouwer van het Halse duivelsbier
Eén van de waarden die Frank Boon in zich draagt is dat hij goede producten moet afleveren. De klanten vragen dat volgens hem.
Dat hij goede producten ‘schenkt’ werd onlangs bewezen in Amerika, waar hij een gouden medaille in de wacht sleepte op de prestigieuze World Beer cup.
 
Willy Decuyper, is een expert in ruimtemechaniek. Hij kwam als ingenieur in 1970 op het BIRA in Ukkel terecht en is gepassioneerd in alles wat beweegt. Hij werd geboren in 1947 en afgestudeerd aan de universiteit van Eindhoven en een certificate of Quality behaalde aan de ESA, de European Space Agency.
Hij heeft meegewerkt aan de solspec, een toestel om zonnemetingen uit te voeren waarbij zowel het UV-licht wordt gemeten, het zichtbare licht en het infrarood licht.
 
De solspec werd meegenomen met een space shuttle en staat nu gemonteerd op het internationaal ruimtestation. De metingen zelf worden naar Ukkel doorgestuurd zodat men van hieruit de resultaten wetenschappelijk kan opvolgen.
 
Een volgend project van Willy Decuyper is exo-mars dat zijn hoogtepunt moet kennen in 2012. Dan vertrekt er een klein wagentje naar Mars en in dat wagentje zal er ook een instrument zitten waaraan de Hallenaar heeft meegewerkt. Hij werkte ook mee aan de apparatuur om de luchtverontreiniging te meten tijdens de laatste Olympische spelen in China. Dat toestel gaat er nog 4 maanden staan. Met dat toestel wil Willy Decuyper bewijzen dat het wel mogelijk is dat wanneer alle vervoer en alle fabrieken die slechte lucht uitstoten zou beperken dat men de luchtverontreiniging drastisch zou kunnen verminderen.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief