REGIO/HALLE - Grote investering in atletiekpistes

C21

REGIO/HALLE - Grote investering in atletiekpistes

Img_6665
 

Vlaams minister van Sport Ben Weyts investeert volop in kwaliteitsvolle sportinfrastructuur. Met een nieuwe investeringsgolf van € 15 miljoen, specifiek voor de nieuwbouw en de renovatie van atletiekpistes plaveit hij de weg voor nieuwe én meer atletiekpistes in Vlaanderen en zo hopelijk ook naar Olympische medailles in Parijs. “Atletiek boomt door onder andere de grootse prestaties van onze atleten. Daar moeten we op voortbouwen door onze atletiekpistes te moderniseren”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. 

 

Vlaanderen investeert via Sportspurt 185 miljoen euro in meer en betere sportinfrastructuur. Dankzij deze Sportspurt kunnen ook geïnteresseerde sportaanbieders in een groepsaankoop stappen door middel van raamovereenkomsten voor sportinfrastructuur. Specifiek voor deze nieuwe investeringsgolf voor nieuwbouw of renovatie van atletiekpistes investeert Vlaanderen 15 miljoen euro, waarbij ze een financiële bijdrage van 60% op de investeringskost voorziet.

 

“De hoge kost van een atletiekpiste is vaak een te hoge drempel voor lokale besturen of atletiekclubs om te investeren. Deze nieuwe groepsaankoop slaat twee vliegen in één klap. De investeringskost wordt fundamenteel gedrukt en de nodige kwaliteitsnormen om een atletiekpiste te renoveren of nieuw aan te leggen zijn gegarandeerd”, zegt Weyts.

 

De sportinfrastructuurdatabank van Sport Vlaanderen registreert zo’n 212 atletiekpistes. Voor 200 van die pistes is het bouwjaar gekend. 187 pistes (93%) zijn ouder dan 21 jaar. Slechts één is jonger dan 5 jaar. Bij 43% van de geregistreerde atletiekpistes gebruiken minstens twee atletiekclubs deze infrastructuur. Er wordt dus intensief atletiek beoefend in Vlaanderen, en dus is een opwaardering van infrastructuur geen overbodige luxe.

 

“Zowel vijfjarigen als een topsporters moeten terecht kunnen op onze atletiekpistes”, zegt Weyts. “In aanloop naar de volgende Olympische Zomerspelen in Parijs (2024) steken we onze medailleambities niet onder stoelen of banken. Maar om te presteren, moeten onze topatleten kunnen trainen op kwaliteitsvolle infrastructuur dicht bij huis. Met deze investeringsgolf ondersteunen we hen ten volle in hun sportieve ambities.”

 

Geïnteresseerden kunnen vanaf 2023 op deze subsidieaanvraag intekenen, en dit tot 30 juni 2023. De te renoveren of te bouwen atletiekpiste dient dan ten laatste op 30 april 2024 opgeleverd te zijn.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 15 feb 2024
Marc Sluys | 13 feb 2024

archief