Heel wat Hallenaren reageren misnoegd op Franstalige boodschappen Casanet

C21

Heel wat Hallenaren reageren misnoegd op Franstalige boodschappen Casanet

Img_6867
 
Img_6872
 

De opening van het kantoor van dienstenchequebedrijf Casanet in de Volpestraat zorgt voor een vloedgolf aan misnoegde reacties. De voorgevel met vooral Franstalige boodschappen is een doorn in het oog van heel wat Hallenaren.

N-VA Halle voerde actie aan het kantoor en bezorgde een kopie van het Vlaams manifest van de stad Halle aan het bedrijf.

“Ondanks de jarenlange inspanningen voor de vrijwaring van het Vlaams karakter zijn er nog steeds bedrijven die het niet willen snappen” aldus raadslid Wim Demuylder. 

“Ik verwacht van ons stadsbestuur een kordate reactie om er dit bedrijf er op te wijzen dat Franstalige boodschappen niet thuishoren in onze stad”.

“De bezorgdheid dat klanten zich niet meer welkom zouden voelen als ze niet in het Frans zouden aangesproken worden, is achterhaald”, voegen raadsleden Mark Demesmaeker en Benjamin Swalens toe. 

“In Halle worden tegenwoordig tientallen thuistalen gesproken. Er is dus geen enkele reden om het Frans op te dringen. Heel wat anderstalige nieuwe inwoners bouwen hier hun leven uit, sturen hun kinderen hier naar school… Voor hen is het heel verwarrend als er voortdurend wordt overgeschakeld op het Frans. Nederlands is de taal die ons allemaal bindt, die veel mensen graag willen leren. We helpen elkaar en onze kinderen dus door het altijd en overal in Halle te gebruiken.”

Dirk Van Heymbeeck, raadslid en voorzitter van N-VA afdeling Halle besluit: “De Vlaamse Overheid, de Provincie Vlaams-Brabant en de Stad Halle investeren enorm veel in het ondersteunen van mensen die Nederlands leren. Extra inspanningen om anderstalige medeburgers bij te werken kosten veel mankracht en geld. Het is onaanvaardbaar dat sommige bedrijven dit beleid doorkruisen door het signaal te geven dat Nederlands leren niet nodig is.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024

archief