Provincie zet in op woningrenovaties

C21

Provincie zet in op woningrenovaties

Schermafbeelding_2022-12-01_om_16
Deze infografiek toont de resultaten van de uitgevoerde renovatiewerken van de voorbije jaren
 

De provincie Vlaams-Brabant maakt sinds enkele jaren werk van renovatieleningen die door de aanvragers pas terugbetaald moeten worden als de woning van eigenaar verandert of verhuurd wordt. Provinciale renovatiebegeleiders ontzorgen de aanvragers tijdens het hele renovatieproces. Dit gaat van de opmaak van een renovatieplan tot het helpen bij hun aanvragen van premies voor uitgevoerde renovatiewerken. Dit jaar zijn er 20 gemeenten die ingaan op dit aanbod.

"De afgelopen jaren heeft de provincie met deze formule van financiële steun en renovatiebegeleiding, al meer dan 100 woningen gerenoveerd. Daarbij werd zowel het energieverbruik als de kwaliteit en veiligheid van woningen verbeterd", zegt Gunther Coppens, gedeputeerde voor wonen.
Aarschot, Begijnendijk, Bekkevoort, Bever, Diest, Geetbets, Gooik, Halle, Hoegaarden, Holsbeek, Kampenhout, Keerbergen, Kortenaken, Landen, Linter, Merchtem, Scherpenheuvel-Zichem, Sint-Pieters-Leeuw, Tienen en Zoutleeuw hebben dit jaar ingetekend op dit aanbod.

De komende maanden zal hierover in deze gemeenten een opstartvergadering plaatsvinden en wordt de oproep naar potentiële aanvragers gelanceerd.

Meer infoRenovatielening met uitgestelde betaling (vlaamsbrabant.be) 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief