Opnieuw successen tijdens controles in de politiezone ZENNEVALLEI

C21

Opnieuw successen tijdens controles in de politiezone ZENNEVALLEI

Persbericht_2023_06_12_controle_ruisbroek_ea
 

Op regelmatige basis voert de lokale politie controles uit, die gericht zijn op zowel verkeersoverlast als in kader van gerechtelijk onderzoek. Mooie resultaten blijven dan ook niet uit. 

Verkeersoverlast

Donderdag 8 juni lag de focus voornamelijk op alcohol in het verkeer. In Vlezenbeek, Halle centrum en ter hoogte van de Don Boscoschool in Halle werden controles aangevat. In totaal werden 460 bestuurders onderworpen aan een sampling. Dit toestel meet de minste aanwezigheid van alcohol via de ademhaling. Wanneer deze positief is, volgt een ademanalyse. 8 bestuurders legden uiteindelijk een positieve ademanalyse af. Vier rijbewijzen werden onmiddellijk ingetrokken voor een periode van 15 dagen. Dit betekent dat zij zwaar onder invloed waren. Twee bestuurders bliezen alarm en dienden de wagen 3 tot 6 uur aan de kant te plaatsen. Eén bestuurder legde ook een positieve drugstest af voor het gebruik van cannabis. Ook de nodige boorddocumenten werden nagekeken. Hierbij werd nog eens een inbreuk vastgesteld op het voorlopig rijbewijs. 

Altijd klikvast

Een andere inbreuk betrof het niet vastmaken van de gordel. Zo zat een kleuter los op de schoot van de passagier. Een gevaarlijke situatie dat meteen werd stopgezet. Ook de daaropvolgende dag werd een gelijkaardige vaststelling gedaan, toen de focus voornamelijk lag op de zwaardere criminaliteit. 

Gerechtelijke actie

Vrijdag 9 juni werden verschillende point of interest (POI in vaktermen) uitgelicht. Hierbij werden de ANPR-camera’s nauwlettend opgevolgd. Met de inzet van 13 inspecteurs, waaronder opnieuw de federale politie met drugshond, bleef het rendement niet lang uit.

Buiten verschillende verkeersinbreuken, waaronder rijden zonder rijbewijs of geldig keuringsbewijs, gordeldracht en gebruik van de gsm achter het stuur, werden opnieuw verschillende bestuurders betrapt op rijden onder invloed van alcohol en drugs. 

Tijdens het takelen van een geseind voertuig in Ruisbroek, werd de aandacht van de inspecteurs tevens getrokken door een ander voertuig. Bleek naderhand dat het voertuig net gestolen was. Het was door de alertheid van de inspecteurs en snelle informatiedoorstroming dat het voertuig even later door de politiezone Zuid kon worden tegengehouden. 

Uit de resultaten blijk nog maar eens dat dergelijk controles lonen en echt nodig zijn. De politiezone Zennevallei zal daarom blijvend inzetten op gelijkaardige acties. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jun 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief