Alcohol en drugs in het verkeer controle blijft nodig

C21

Alcohol en drugs in het verkeer controle blijft nodig

Scherm__afbeelding_2024-04-22_om_10
zwaar verkeersongeval op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw.
 
De verkeersdienst van politiezone Zennevallei hield in de nacht van zaterdag op zondag (20 op 21 april) een actie waarbij bijna vierhonderd bestuurders werden gecontroleerd op alcohol- en drugsgebruik. 
De controle werd uitgevoerd tussen 19.15 uur en 1.45 uur. Er zijn door vijf medewerkers drie locaties aangedaan.
De actie ging van start op de Welkomstlaan in Halle, waar 222 voertuigen werden gecontroleerd. Twee bestuurders bliezen positief, en een derde alarm. Er werd ook een overtreding op de gordeldracht vastgesteld.
Vervolgens verplaatste de actie zich naar de Sashoek in Lot (Beersel), waar 114 voertuigen gecontroleerd werden. Drie bestuurders bliezen positief, een derde alarm. Er werd ook een positieve speekseltest afgenomen, wat wijst op het gebruik van drugs.
De actie is afgesloten langs de Ninoofsesteenweg in Halle, waar 49 voertuigen gecontroleerd werden. Twee bestuurders legden een positieve ademtest af, waaronder een buitenlander die een meteen te betalen boete van 1.270 euro voorgeschoteld kreeg. Twee andere bestuurders keken iets minder diep in het glas en bliezen alarm. Ook hier werd bij een bestuurder een positieve speekseltest afgenomen.
Samengevat
In totaal zijn drie bestuurders betrapt op ‘Alarm’ en zeven bestuurders op een ‘Positief’ resultaat. Van deze laatste groep werden vier rijbewijzen voor vijftien dagen ingetrokken. Daarnaast zijn twee bestuurders betrapt op rijden onder invloed van drugs, wat ook resulteerde in de onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs.
Gevaar
“We benadrukken het belang van verantwoordelijk rijgedrag en zullen tijd en moeite blijven investeren in dergelijke controles om de verkeersveiligheid te waarborgen. Rijden onder invloed brengt niet alleen de bestuurder zelf, maar ook andere weggebruikers in gevaar”, aldus politiezone Zennevallei.

OOk op zondag werd in politiezone Zennvallei gecontroleerd op alcohol en drugs in het verkeer.

Onze verkeersdienst controleerde 150 bestuurders op twee locaties. Er werd gecontroleerd in het centrum van Buizingen en op de Robert Lariellestraat in Halle. Twee personen bliezen alarm en zagen hun rijbewijs enkele uren ingehouden. Eén bestuurder blies positief en zag het rijbewijs 15 dagen ingetrokken. Ook werden twee bestuurders betrapt onder invloed van cannabis, ook zij zagen hun rijbewijs voor 15 dagen ingetrokken en zullen zich later moeten verantwoorden voor de politierechtbank.
 
Het was de bedoeling nog langer te controleren maar de diensten werden rond 20u35 in bijstand opgeroepen voor een zwaar verkeersongeval op de Bergensesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw. Daarbij raakten vijf voertuigen (waaronder 2 geparkeerde vrachtwagens) betrokken. Twee bestuurders zaten gekneld en zijn met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee andere personen liepen lichte verwondingen op.
 
Er werd een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. De weg bleef tot 1u afgesloten voor het verkeer. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief