Het Zennepad krijgt meer vorm met drie nieuwe bruggen

C21

Het Zennepad krijgt meer vorm met drie nieuwe bruggen

Benweytsjuni2024
 
Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts maakt extra geld vrij voor de aanleg van 3 Zennebruggen. Concreet investeert Vlaanderen samen met de gemeenten Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw € 500.000 in 3 ontbrekende puzzelstukken van het Zennepad. Er komt zo een nieuwe brug aan de Suikerkaai in Halle, een ten noorden van het Catalabos en een ten zuiden van het Catalabos. “De Zennevallei heeft vele troeven die nog te weinig bekend zijn. We investeren de laatste jaren om het potentieel van onze prachtige streek wél te verzilveren”, zegt Weyts. “Het Zennepad wordt een plezier voor inwoners én bezoekers”. 
 
De Vlaams Overheid heeft de handen in elkaar geslagen met de gemeenten Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw om de regio Zennevallei nieuw leven te geven. Zo werd er de laatste jaren ook geïnvesteerd in het Zennepad, dat de 3 gemeenten langs de Zenne met elkaar verbindt. Een mooi nieuw Zennepad, met ook de Zenneterrassen, verbindt de inwoners opnieuw sterker met de rivier en het is ook een prachtige toeristische troef. Er waren wel nog wat ontbrekende puzzelstukken, waardoor het Zennepad op een paar plekken moeilijk of zelfs niet begaanbaar was.
 
Minister van Vlaamse Rand Ben Weyts maakt nu extra geld vrij voor de aanleg van 3 Zennebruggen langs het Zennepad. Concreet investeert Vlaanderen samen met de 3 lokale besturen € 500.000. Weyts maakt zelf € 350.000 extra vrij. Een eerste brug komt ten noorden van het Catalabos en zal de reconversiesite van de papierfabriek Catala verbinden met het centrum van Drogenbos. Een tweede brug komt ten zuiden van het Catalabos en vervangt de aftandse voetgangersburg tussen het wandelpad aan Diepenbeemd en het nieuw stuk Zennepad in het bos. Een derde brug komt aan de Suikerkaai in Halle. De werken zullen starten in het voorjaar van 2025.
 
“Vroeger zat de Zennevallei als identiteit en als concept wat in het verdoken hoekje, terwijl regio’s zoals het Pajottenland wel succesvol in de markt gezet werden. Nu maken we de inhaalbeweging voor onze streek”, zegt Weyts. “We investeren met vereende krachten in concrete projecten zoals het Zennepad. De Zennevallei is een uniek stukje Vlaanderen. De bakermat van lambiek en geuze, de habitat van kunstenaars zoals Felix De Boeck en Herman Teirlinck, maar ook een streek met een bruisend heden. We willen dat met fierheid uitdragen en meer bezoekers verwelkomen”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 29 jun 2024

archief