REGIO - Toon je hart voor gezinnen met verdriet want een kind verliezen is enorm zwaar

C21

REGIO - Toon je hart voor gezinnen met verdriet want een kind verliezen is enorm zwaar

318529157_511226861033632_157901034771122803_n
 

Iedereen kent wel iemand die een kind verloor. Om al die gezinnen met immens verdriet een warm hart toe te dragen in aanloop naar de feestdagen, organiseert vzw het Berrefonds van 11 tot en met 17 december opnieuw een Koesterweek. Je kan zelf je hart tonen, deelnemen aan interessante, gratis webinars en workshops en zelfs koekjes versieren met de naam van een kind dat gemist wordt. 

1500 nieuwe gezinnen per jaar 

Het Berrefonds is vooral bekend van de kleine en grote Koesterkoffers die via ziekenhuizen en andere zorgverleners gratis geschonken worden aan ouders op het moment dat ze een kind verliezen. De koffer zit vol prachtige spulletjes om de laatste tastbare herinneringen te maken om een leven lang te koesteren. ‘Wij schenken elk jaar zo’n 1500 nieuwe Koesterkoffers aan gezinnen, dat zijn er ontzettend veel’, vertelt Christine Vandenhole, oprichter van het Berrefonds en mama van Berre. 

Doorbreek het taboe 

‘Toch rust er nog steeds een groot taboe op het verlies van een kind. Veel mensen weten niet hoe ze moeten reageren, zijn bang om iets verkeerd te zeggen en zeggen dan maar helemaal niets. Zeker in aanloop naar de feestdagen is dit voor gezinnen heel erg zwaar om te dragen,’ gaat Christine verder. Daarom organiseert het Berrefonds opnieuw een Koesterweek. Het thema dit jaar is 'toon je hart' en de organisatie roept iedereen op om mee te doen. 

Meer dan 190 steden en gemeenten hangen de vlag uit 

Het Berrefonds lanceerde enkele weken geleden een oproep naar alle Vlaamse steden en gemeenten om een gratis pakket te bestellen. Daarin zit communicatiemateriaal en inspiratie om Wereldlichtjesdag op zondag 11 december op een mooie, verbindende manier in te vullen. Het belangrijkste item is echter een mooie vlag met een groot hart. ‘Zo kunnen steden en gemeenten tijdens de Koesterweek hun hart letterlijk tonen aan hun stad- of gemeentehuis. Dat is een heel sterk signaal naar alle gezinnen met verdriet in hun gemeente,’ vult Christine aan. ‘Meer dan 190 steden en gemeenten doen mee, dat is veel meer dan we verwacht hadden en bewijst de noodzaak van onze campagne.’ 

Doe zelf mee 

Op de website www.koesterweek.be kan je zelf een affiche printen om voor je raam te hangen en verkooppunten van de mooie hartjespin vinden. Er is ook een uitgebreid programma met gratis webinars en workshops om professionals en gezinnen te inspireren om beter om te gaan met verdriet na het verlies van een kind. Zo is er een webinar voor scholen, voor politiediensten en zelfs voor ambtenaren om beter te reageren bij aangifte van een stilgeboorte. 

 

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 dec 2022
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief