HALLE - Centrum voor Basiseducatie deelde lettertjessoep uit

C21

HALLE - Centrum voor Basiseducatie deelde lettertjessoep uit

Editiepajot_-_lettertjessoep_foto_merckx
 

Naar stilaan jaarlijkse gewoonte wil het Centrum voor Basiseducatie hun centrum en hun cursusaanbod extra in de verf zetten naar aanleiding van de Internationale Dag van de Geletterdheid op 8 september.

In de eerste week van september deelden ze op de markten van Halle, Asse, Ternat en Liedekerke gratis ‘lettertjessoep’ uit.
Hiermee willen ze het probleem van de laaggeletterdheid aankaarten en hun eigen aanbod bekend maken bij het grote publiek. Laaggeletterdheid situeert zich niet enkel op het taalkundig vlak, maar ook op het vlak van computervaardigheden, sociale vaardigheden, wiskunde, …
 
Het verwerven van vaardigheden, kennis en attitudes is van essentieel belang om zich als individu in de samenleving te kunnen ontplooien, dit zowel in het dagelijks als in het professioneel leven.
Basiseducatie vormt een belangrijke schakel in het geheel van het volwassenenonderwijs en wil mensen die nood hebben aan basisvorming helpen om de groeiende kloof te verkleinen en te overbruggen.
 
Het landschap van het volwassenenonderwijs en Basiseducatie is in heel Vlaanderen in beweging. Als gevolg van het nieuwe decreet van het volwassenenonderwijs zijn Open School en De Springplank samengesmolten tot één nieuw sterk centrum, namelijk CBE Halle–Vilvoorde.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 sep 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 26 sep 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 23 sep 2022

archief