REGIO - Gediplomeerde Brusselssprekers

C21

REGIO - Gediplomeerde Brusselssprekers

Gediplomeerden_foto_mija_de_greef
 

Jean-Pierre Buelinckx (Lot), Victor Van Tricht (Sint-Pieters-Leeuw) en Jan Reynaers (Sint-Genesius-Rode) ontvingen maandagavond hun ‘diplom Brussels dialect’. De overhandiging maakte deel uit van de openingsshow van ‘De Weik van ’t Brussels’, in het Brussels KBC-gebouw. Het diploma bevestigt hun deelname aan een ‘seree Konversoêsetoêfels in het Brussels dialekt’. Die werden de voorbije maanden in Anderlecht en Koekelberg georganiseerd door ‘De Manne van de Platou’, ‘ARA’ en ‘Kerjuis Anderlecht’, verenigingen die de jongste jaren zorgen voor een heropleving en herwaardering van het Brussels.

,,Zo’n ‘konversoêsetoêfel’ bestond telkens uit een uur echte les Brussels met woordenschat, vervoeging van werkwoorden en andere theoretische oefeningen. Na de pauze werd er gezongen. Altijd ging het om de populaire, door iedereen gekende liedjes, maar dan in het Brussels dialect gegoten. Zeker die zanguurtjes zorgden ervoor dat we de Brusselse klanken beter in de mond kregen’’, vertelt een niet weinig trotse Jean-Pierre Buelinckx.
De Weik van ’t Brussels, het jaarlijks rendez-vous met het Brussels dialect duurt nog tot 27 april. De vele activiteiten zijn alleszins te vinden via www.beeveetee.be  of www.ara-vzw.be . Meer info en kaarten via 02/524 60 95 of via geert.dehaes@telenet.be .
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2008
Mija De Greef
Mija De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief