HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Vierde cd voor Strawdogs

C21

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Vierde cd voor Strawdogs

Editiepajot_halle_cd_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De Brusselse-Halse-Leeuwse groep STRAWDOGS (met o.a. ex-leden van de  Halse groepen Disposable Heroes, Country Music Station en Codt Cole Band) namen hun vierde CD "Bubblegum Heartache" op, in de Luna Barn  Studio van Luc Crabbe (Betty Goes Green). Tijd om kennis te maken met Hans Van Campenhout, zanger, tekst- en muziekschrijver van de groep.

Het werk van Strawdogs kan gezet worden tussen pop rock en blues rock.
Hoe kwamen ze aan hun naam? Hans Van Campenhout: “Strawdogs was een film die uitgebracht werd in de jaren 70 en ik was een grote fan van de film”.
 
Strawdogs timmert al enkele jaren aan zijn weg. Hun debuut in 2003 deden ze met een mini-cd “Down the Line” en werd in drie dagen opgenomen. In 2006 wordt met een gelegenheidsbezetting “All my Dark” opgenomen. In het najaar van 2007 wordt de groep versterkt met een heuse ritmesectie.
 
Hans Van Campenhout: “Strawdogs is dan niet langer een muzikaal project, maar een rockgroep. Dit resulteert in onze eerste echte groepsplaat ‘Motel Chronicles’. Het jaar daarop wordt er dan gewerkt aan een solide live reputatie en er volgen een honderdtal optredens”.
 
In 2009 krijgt Strawdogs een eerste optreden in het buitenland (Maastricht) te pakken en de gelauwerde animatiefilmer Joost Jansen maakt een professionele videoclip voor “The Laws of the Interstate”.
 
WINNAARS
In 2011 wint Strawdogs de rockrally van JK Jos wat hen een plaats oplevert op het gerenommeerde zomerfestival Jospop.
 
Hun nieuwe en vierde studio-album “Bubblegum Heartache” werd nu opgenomen in der Luna Barn studio in Ternat en gemasterd in de Dada studio’s in Schaarbeek. Hij bevat 10 nummers die een staalkaart vormen van het live repertoire. De cd wordt uitgegeven in eigen beheer. Er werden 300 stuk geperst en zijn te verkrijgen tijdens de optredens of via pulp2@skynet.be  . Vanaf januari gaan ze volop beginnen met de promotie van de nieuwe cd.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 dec 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief