HALLE / GOOIK / PEPINGEN / SINT-PIETERS-LEEUW - Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant vzw officieel van start

C21

HALLE / GOOIK / PEPINGEN / SINT-PIETERS-LEEUW - Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant vzw officieel van start

Editiepajot_halle_zuidkant_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

Een goede en betaalbare woning vinden in de regio is niet gemakkelijk, zeker niet als men een beperkt budget heeft of in een moeilijke gezins- of beroepssituatie verkeert. De OCMW’s van Halle, Gooik, Pepingen en Sint-Pieters-Leeuw voelden deze groeiende nood en besloten om in de regio samen actief op zoek te gaan naar betaalbare woningen die voldoende comfort bieden om goed te wonen. In dit kader richtten zij samen het Sociaal Verhuurkantoor Zuidkant vzw op.

SVK Zuidkant huurt woningen op de private markt om ze als hoofdverblijfplaats te verhuren aan kandidaat-huurders met een hoge woningnood. De woningen die zij horen voldoen aan de gestelde kwaliteitsnormen.
 
Op 1 november 2011 heeft het Vlaams Ministerie van Wonen het sociaal verhuurkantoor Zuidkant een officiële erkenning en volwaardige subsidiëring gegeven. Het SVK Zuidkant vzw ging in augustus 2011 van start met 30 woningen. Sinds 15 november werd het aanbod uitgebreid tot meer dan 60 woningen. Voor dit eerste werkingsjaar ontvangen ze bijna €130 000 subsidies van de Vlaamse Overheid. Ze voorzien een groeipad naar 100 woningen binnen 3 jaar om zo ongeveer €200 000 subsidies te kunnen ontvangen voor de regio.
 
Een erkend sociaal verhuurkantoor biedt mogelijkheden zowel voor de verhuurders als de huurders en werkt aan het recht op wonen voor iedereen en in het bijzonder voor zij die het moeilijk hebben om op eigen kracht een degelijke en betaalbare woning te vinden. Ook voor de eigenaars van de woningen zijn er voordelen: zij worden correct betaald (zelfs bij leegstand) en kunnen aanspraak maken op verscheidene subsidies voor aanpassings- en renovatiewerken.
 
De woon- en welzijnsproblematiek van het werkingsgebied van het SVK Zuidkant vzw is tegelijk divers en complementair. Aandacht voor de klant, bereikbaarheid, integrale benadering, kwaliteit en duurzaamheid zijn belangrijke punten en vormen de gemeenschappelijke basis voor de samenwerking. Het SVK wil een aanvulling zijn op bestaande sociale wooninitiatieven met de nadruk op het vinden van betaalbare huurwoningen voor de sociaal zwakkeren. De meerwaarde van deze samenwerking is dat kennis en expertise van de verschillende besturen wordt gedeeld om zo een gezamenlijke visie uit te werken met aandacht voor de eigen accenten van elke partner.
 
Voor SVK Zuidkant wordt 2012 een belangrijk jaar waarin gestreefd wordt naar betaalbaar wonen en woningkwaliteit (inclusief energiezuinigheid) voor de kandidaat-huurders en -verhuurders.
 
Meer info: SVK Zuidkant vzw, Vanden Eeckhoutstraat 11 in 1500 Halle, tel 02/361 50 91 en fax 02/361 73 45
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 dec 2011
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief