HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Witte lintjes om geweld tegen vrouwen aan te klagen

C21

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Witte lintjes om geweld tegen vrouwen aan te klagen

Editiepajot_halle_l__intjes_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

CD&V vrouwen spelden zowel aan het station van Halle als op de markt in Sint-Pieters-Leeuw witte lintjes op. Dit naar aanleiding van de internationale dag van geweld tegen vrouwen met dit jaar als thema “seksuele intimidatie op straat” want spijtig genoeg ondergaan nog steeds veel te veel vrouwen deze agressie.

Elk jaar vindt op 25 november de internationale dag voor de uitbanning van geweld tegen vrouwen plaats. Wereldwijd wordt geweld tegen vrouwen in de kijker gezet. Het probleem is te wijdverspreid om op één dag de wereld uitgeholpen te worden. Toch is het belangrijk om er eens kort maar krachtig bij stil te staan. Omdat geweld tegen vrouwen gemeenschappen ontwricht, levens kapotmaakt en een fundamentele schending van de mensenrechten is.
Geweld tegen vrouwen is een ernstige vorm van discriminatie, maar discrimineert niet op vlak van leeftijd, sociale afkomst, nationaliteit of etniciteit. Wereldwijd wordt 70% van alle vrouwen er ooit slachtoffer van. Het is dus allerminst een ver-van-ons-bedprobleem. Ook in ons eigen land kan er nog heel wat nuttig werk verricht worden. Precies daarom wil de CD&V-werkgroep ‘Vrouw en Maatschappij’ deze dag niet zomaar aan zich laten voorbijgaan.
Dit jaar richten ze zich op een vorm van seksuele intimidatie die recent in de kijker kwam maar eigenlijk zo oud als de straat is, namelijk het lastigvallen van vrouwen op publieke plaatsen, tijdens het reizen met het openbaar vervoer of op straat.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 nov 2012
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 apr 2024

archief