PAJOTTENLAND - Feiten

C21

PAJOTTENLAND - Feiten

Goedlogopolitie

Vrachtwagen vatte vuur 
SINT-PIETERS-LEEUW - Zaterdag omstreeks 23.30 uur vatte een takelwagen vuur op een privé-parking  in de J.B. Wautersstraat in Sint-Pieters-Leeuw. De takelwagen was geladen met een geaccidenteerde personenwagen. De brandweer van Halle kwam ter plaatse en kon de brand blussen. De cabine van de takelwagen is volledig uitgebrand. Er is ook brandschade aan de personenwagen. Er zijn geen gewonden. Volgens de brandweerverantwoordelijke is de brand accidenteel.

Dampkap in brand
SINT-PIETERS-LEEUW - Zondag omstreeks 15.30 uur werd de brandweer van Brussel gevraagd voor een woningbrand in de Pachthofstraat in Sint-Pieters-Leeuw. De bewoners en de buren konden voor de aankomst van de brandweer de kleine accidentele  brand blussen. Het vuur is ontstaan in de keuken en de dampkap vatte vuur. De schade bleef beperkt.

 

Paardenaanhangwagen gestolen
VOLLEZELE - Tijdens de nacht van 26 op 27 september gebeurde een diefstal van een paardenaanhangwagen aan de Repingestraat. De aanhangwagen is van het merk DEPCO type DLW20A. Alle inlichtingen welkom.

 

Controleactie Veiligheid op het spoor: 28 personen opgepakt

BRUSSEL.- Tijdens een grootscheepse veiligheidsactie door de Spoorwegpolitie op vrijdag 26 september, over het hele land, zijn 21 personen gerechtelijk aangehouden voor drugsbezit. Twee van hen zijn ter beschikking gesteld van het parket. Zeven illegalen zijn administratief aangehouden.

Voor deze vijfde operatie « Veiligheid op het Spoor/Sécurité sur les Voies » zijn 110 federale politieambtenaren ingezet. De interne veiligheidsdienst van de NMBS-groep Securail heeft 59 personeelsleden ingezet.
Doel van de actie: aan het begin van het nieuwe schooljaar de veiligheid van de reizigers en het spoorwegpersoneel verhogen door, naast de dagelijkse patrouilles, een extra vuist te maken tegen onder andere agressie, diefstal, drugs en overlast op en rond het spoor.

De actie heeft plaatsgevonden op vrijdagnamiddag 29 september 2008 van 14 uur tot ‘s avonds 22 uur. Na afloop van de operatie hebben verschillende posten van de Spoorwegpolitie gemeld dat de reizigers spontaan positief reageerden op de politiecontroles.
In alle grote Belgische stations en op tal van spoorlijnen zijn in totaal 123 personen aan een grondige controle onderworpen. De Spoorwegpolitie heeft tijdens deze actie steun gekregen van onder andere de Dienst Vreemdelingenzaken, het Interventiekorps en van een aantal politiezones. Ze heeft ook nauw samengewerkt met de interne veiligheidsdienst van de NMBS-groep, Securail.

Resultaten
Aantal gecontroleerde personen:  123

Gerechtelijke aanhoudingen: 21 (drugs)

Administratieve aanhoudingen: 7 illegalen
Personen ter beschikking gesteld van het parket: 2 (drugs)
Drugs: 150 gr cocaïne, 51 gr marihuana, 24,5 gr heroïne,… 
Verboden wapens: 12 (messen)
In beslag genomen voorwerpen: 1 reiskoffer met Aziatische namaakproducten.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 sep 2008
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 mrt 2024

archief